Bridgessä kulmakarvojen kohottelu on kielletty

Bridge on peli, jota ei voi koskaan oppia täydellisesti. Korttipelin ideana on ymmärtää pelikaveria ja keksiä juonikkaita ratkaisuja. Kouvolan Bridgekerhon konkaripelaaja aikoo lopettaa pelaamisen heti, jos hän oppii pelin salat.

viihde
Bridge on monimutkainen taitopeli.
Yle

Kouvolan Bridgekerho kokoontuu kerran viikossa ja toimii aktiivisesti 30 - 40 hengen voimin. Kerhon jäsenien mielestä korttipelin viehätys on siinä, ettei sitä opi koskaan täydellisesti.

- Olen pelannut bridgeä 25 vuotta. Sitten kun tunnen osaavani, lopetan pelaamisen, sanoo Olli Rahi.

Pelaajat myöntävät, että bridge on vaikea peli, jossa pitää joskus tehdä juonikkaitakin ratkaisuja.

- Ulkopuolinen voi katsoa, että sehän on vain tikkipeliä, mutta juju on siinä, miten ymmärrät partneria: miten peli alkaa ja miten kortteja tarjotaan. Toinen juju on se, miten osaat puolustaa. Pelaaminen on vaikeaa, mutta mukavaa, Mari Ahokas kertoo.

Peli irrottaa arjesta

Bridge tarjoaa pelaajille paitsi jännitystä, myös uusia ystäviä.

- Harrastus on oma yhteisö, johon on mukava mennä ja keskittyä johonkin muuhun kuin arjen kiemuroihin, Janne Tauriainen kertoo.

Vaikka pelaamiseen kuluu paljon aikaa, Olli Rahin mielestä bridge sopii jopa pienten lasten vanhemmille.

- Minulla on 5- ja 7-vuotiaat lapset, ja vaimoni opiskelee, mutta onnistumme silti löytämään aikaa yhteiselle harrastuksellemme. Mielestäni on hyvä, että lapsiperheen vanhemmat saavat joskus järjestettyä omaa aikaa. Se on järjestelykysymys, Olli Rahi sanoo.

Ilmeily on kielletty

Bridgessä ei suvaita bluffaamista. Pelissä ei saa esimerkiksi tarjota sellaista maata, jota pelaajalla ei ole. Kasvot täytyy myös säilyttää peruslukemilla.

- Pitää olla hiljaa, eikä mitään saa tehdä ilmeelläkään, Mari Ahokas kertoo.

- Informaatiota pitää välittää tarjoamisen aikana vain tarjoamislapuilla ja pelin aikana sillä kortilla, millä pelaa, Olli Rahi kertoo.

Esimerkiksi kulmakarvojen kohottelu ja suun muikistelu on virallisten pelien aikana kielletty.

- Tämän takia kotibridge onkin suosittua, Olli Rahi letkauttaa.