Rumpukaraoke rytmittää päivää

Työpaikan pikkujouluissa ei tarvitse suunnata lähimpään karaokekuppilaan vaan viihdykkeen voi tilata suoraan työmaalle. Rumpukaraoke tarjoaa yrityksille mahdollisuuden unohtaa arjen huolet rytmikkäällä meiningillä. Jos osaat kävellä, osaat soittaa rumpuja, lupaa idean isä Pasi Juvonen.

Kuva: Iina Kluukeri / Yle

Rumpujen soittoon erikoistunut musiikkipedagogi Pasi Juvonen opetti rumpujen soittoa musiikin päälle jo vuonna 2006. Päällekkäissoitto kehittyi vuosien saatossa rumpukaraokeksi. Juvonen kiertää maata seitsemän rumpusetin kanssa ja tarjoaa yrityksille mahdollisuuden erikoiseen virkistystoimintaan.

- Marraskuu on jo hyvin buukattu yrityksille ja pikkujouluihin. Me tehdään yrityksille asiakastilaisuuksia ja virkistyspäiviä, henkilökunta pääsee helposti pari viikkoa eteenpäin musiikin voimalla. Tässä saa hetken olla stara, kertoo Juvonen.

Kiertävä rumpukaraoke kulkee kätevästi auton perällä paikasta toiseen. Liikkuvaan kalustoon kuuluu seitsemän sähkörumpusettiä - kuusi ohjattavien käyttöön ja yksi opettajalle.

- Tämän voi kasata paikkaan kuin paikkaan. Tarvitaan noin 17–20 neliötä ja kasaamiseen menee pari tuntia. Me tulemme aina asiakkaan luo ja liikumme valtakunnallisesti.

Liike lähtee jaloista

Rumpukaraoke järjestetään kuuden hengen ryhmille ja soittosessio kestää tunnin. Siinä ajassa opitaan rumpujen soiton perusteet aina istuma-asennosta kapuloiden oikeaoppiseen otteeseen.

Vartin perusopetuksen jälkeen kuusi kaveria soittelee jo iloisesti!

Pasi Juvonen

- Me annetaan ajo-ohjeet; kuinka lähdetään liikenteeseen. Vartin perusopetuksen jälkeen kuusi kaveria soittelee jo iloisesti!

Musiikki etsitään Youtubesta ja kappale soi kuulokkeista samalla kun rumpali takoo kannuja. Perinteisessä karaokessa raikuvat suomihitit, mutta rumpukaraokessa suosittuja kappaleita ovat 80-luvun klassikot.

- Erittäin suosittu on esimerkiksi Queenin We will rock you. Ja tietysti se, että porukka voi itse toivoa, sitten ollaan siinä karaokessa, itse jutussa, naurahtaa Juvonen.

Ei tarvitse olla virtuoosi eikä synnynnäinen rytmiveikko osatakseen soittaa rumpuja.

- Jaloista se lähtee. Jos osaat kävellä, osaat soittaa rumpuja, lupaa Juvonen.