Uutisvuodon kuva oli liikaa

Viime lauantain Uutisvuoto-ohjelmassa tuli hyvän maun raja vastaan. Ylen tv-päällikkö myöntää, että ohjelman viimeinen kuva olisi pitänyt poistaa ennakkoon.

Uutisvuodon ylituomari Baba Lybeck ja kapteenit Stan Saanila (vas.) sekä Jari Tervo. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Ylen tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki myöntää, että viime lauantaina lähetetyn Uutisvuodon viimeinen kuva oli liikaa ja osoitti huonoa makua.

- Tässä tapauksessa meidän olisi etukäteen pitänyt poistaa viimeinen, kyseenalainen kuva, Pihlajamäki toteaa.

Riitta Pihlajamäki Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Zodiak Median, entisen Broadcastersin Ylelle tuottamaan Uutisvuoto-ohjelmaan oli Paavo Lipposeen kohdistuvan vitsin kohdalle liitetty arkistokuvaa vanhasta miehestä vaipoissaan.

- Käsikirjoituksen pohjalta ei pysty vielä arvioimaan, minkälaisia kuvia käytetään ja minkälainen valmis lopputulos tulee olemaan, Pihlajamäki sanoo.

- Vastuu on tuotantoyhtiöllä ja vastuu on meillä ja vastuu on viime kädessä meillä, Pihlajamäki painottaa.

Pienen kohun johdosta Yle on päätynyt vaihtamaan kuvan viime lauantain Uutisvuodon tämän illan uusintaan TV1-kanavalla sekä Yle Areenaan.

Uutisvuodon palaute Yleen tavanomainen

Iltapäivälehdet uutisoivat jo viikonloppuna ohjelman suututtaneen katsojia.

678 000 katsojaa lauantaina saaneesta Uutisvuodosta oli maanantaihin mennessä tullut Yleen kolmisenkymmentä yhteydenottoa.

Ylen Ohjelmapalautteesta kerrotaan, että miljoonayleisön ohjelmista, esimerkiksi vaalipaneeleista yhteydenottoja tulee kaksin verroin.

Videoklipit ovat verkon suosikkisisältöä

Edellisen kerran Ylen tv-ohjelma Puoli seitsemän pääsi otsikoihin viime viikolla, kun näyttelijätär Pamela Tola uhkasi poistua suoran lähetyksen haastattelusta.

Videoklipit tv-ohjelmista ovat nykyään suosittua verkkolehtien sisältöä.

-Televisio ruokkii iltapäivälehtiä erittäin paljon ja kaikki mitä Yle tekee ja esittää, on näinä aikoina erityisen luupin alla, tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki sanoo.

Vaippavanhus-teema on puhuttanut sekin jo aiemmin: edellisen kerran niin ikään Broadcastersin Ylelle tuottamassa, nyt jo loppuneessa Presidentin kanslia -ohjelmassa.