1. yle.fi
  2. Uutiset

Turvallisuusjohtaja: Tilanne oli henkilöstön hallinnassa

Kyseessä oli ensimmäinen uhkaava tilanne tällä vaalikiertueella. Valtioneuvoston turvallisuusjohtajan Timo Härkösen mukaan henkilöstö seurasi tilannetta koko ajan ja esti sen muuttumisen vaaralliseksi.

Kotimaan uutiset
Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen.
Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen.Yle

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen painottaa, että Turun vaalikadulla sattunut välikohtaus oli koko ajan henkilöstön hallinnassa. Vaalitilaisuudessa pääministeri Jyrki Kataista (kok.) puhutellut mies otti yhtäkkiä esiin veitsen ja pudotti sen pääministerin eteen kadulle.

- Ilmeisesti siinä on ollut uhkaava tilanne, jossa turvallisuushenkilöstö on seurannut tilannetta alusta saakka ja kun tilanne on kääntynyt uhkaavaksi, sitten ryhdytty toimenpiteisiin, Härkönen kertoo.

Uhkaava tilanne ei ehtinyt Härkösen mukaan muuttua vaaralliseksi tilanteeksi. Poliisi on pidättänyt veitsen esiin ottaneen miehen.

Härkösen mukaan henkilönsuojauksesta vastaava liikkuvan poliisin turvallisuusyksikkö käy tapauksen läpi, minkä jälkeen tarvittaessa muokataan tulevia toimenpiteitä. Vielä Härkönen ei osaa sanoa, miten tapaus vaikuttaa tuleviin turvatoimiin.

Käynnissä olevilla vaalikiertueilla ei ole sattunut uhkaavia tilanteita ennen tämänpäiväistä välikohtausta.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi