1. yle.fi
  2. Uutiset

"Turku on Suomen jalkapallopääkaupunki"

Turun Kupittaalta löytyi maanantai-iltana tyytyväistä väkeä, vaikka jalkapallomestaruutta ei tullutkaan Turkuun. Kausi on ollut hieno ja tasokas.

urheilu
Katsojia jalkapallokatsomossa Turussa.
Kupittaalla oli ennätysyleisö viimeisessä paikallisottelussa.Minna Rosvall / Yle

Jalkapallon maanantainen Turun paikalliskamppailu päättyi 0 - 0 -tasapeliin. Inter ei pystynyt saavuttamaan mestaruutta, sillä samaan aikaan HJK otti voiton omassa ottelussaan. Molemmat turkulaisjoukkueet ovat silti sarjan kärkisijoilla ja kausi on ollut jalkapallofanien mukaan hieno.

Kupittaan jalkapallostadionin tunnelma oli ottelun merkityksen arvoinen. Kummankin joukkueen, Interin ja TPS:an, kannattajat toivoivat loppuun asti maaleja. Interin kohdalla voittomaali olisi tarkoittanut saumoja Veikkausliigan voittoon.

Ottelun päätyttyä kannattajat summasivat kautta.

- Peli on ollut tällä kaudella tasokkaampaa viime kauteen verrattuna. Sekä Interin että Tepsin junioritoiminta on hyvää ja uusia kykyjä tulee vuosittain, totesivat Jonni Keskilevijoki ja Tomas Grönroos.

Sarja on ollut hyvin tasainen, eikä HJK karannut kauas jo kesken kauden.

Topi Mäenpää

- Onhan tämä Interin peli ollut hyvää ja viihdyttävää koko kauden läpi. Toki vähän pettynyt pitää olla, että kultaista mitalia ei nyt tule, summasi puolestaan vuodesta 1995 lähesjoka pelissä katsomossa ollut Jouko Viitanen.

- Sarja on ollut hyvin tasainen, eikä HJK karannut kauas jo kesken kauden, kiitteli Topi Mäenpää.

Jotain jalkapalloinnostuksesta kertoo sekin, että kaikki katsojat eivät olleet suoranaisia jalkapallofaneja.

- Minulla ei sinänsä ole väliä, että kumpi joukkue voittaa tai häviää. Olen täällä vain hyvän jalkapallon takia, kertoi Tiina Granlund.

Hänen aviomiehensäkin oli hyvällä mielellä.

- Näyttää siltä, että kaksi mitalia joka tapauksessa tulee Turkuun. Turku on Suomen jalkapallopääkaupunki, latasi Mikael Granlund.

Lue seuraavaksi