1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Rimpula laulaa pulleiden puolesta

Ysäriyhtye 2. Maanantai löi hynttyyt yhteen "Poika saunoo" -hitistä tunnetun Pojun kanssa ja julkaisi pikkujoulukauden kunniaksi sinkun "Saa lihavakin harrastaa seksiä".

Poju ja 2. Maanantain Petri Flander tekevät yhdessä yksinkertaista ja pikkuisen tuhmaa poppia. Kuva: Arvo Vuorela/Yle

Vuonna 1994 danceyhtye 2. Maanantai kyseli "Mixet tahdo olla munkaa" ja koko Suomi hoilasi mukana. 17 vuotta myöhemmin Pojun "Poika saunoo" sai kansan vähintäänkin yhtä kuumaksi.

Nyt nämä kaksi Keski-Suomen kuuluisuutta ovat yhdistäneet voimansa ja pyöräyttäneet pikkujoulukauden kunniaksi sinkun "Saa lihavakin harrastaa seksiä" (siirryt toiseen palveluun).

- Hiukan punkeroinen voi suuttua, että miksi me haukutaan lihavia mutta ideahan on juuri päinvastoin se, että kaikilla pitää olla mahdollisuus harrastaa seksiä, 2. Maanantain Petri Flander (120 kiloa) huomauttaa.

- Kyllä tämä maailma on liian ulkonäkökeskeinen. Jokaisella meillä on oikeus olla just sellainen kuin on, Poju (77 kiloa) jatkaa.

- Rimpula, huikkaa Flander.

Samalla kaavalla kuin "Poika saunoo"

Poju ja Flander ovat molemmat vaikuttaneet Jyväskylässä ja tuntevat toisensa jo vuosien takaa.

- Muistan Flanderin jo 90-luvulta, kun olin itse juuri täyttänyt 18 vuotta ja Flander oli Ostarin Helmessä deejiinä. Oli niin tylyn näköinen, etten uskaltanut käydä biisejä toivomassa, Poju naureskelee.

Miehet ovat sittemmin toimineet salibandyjoukkue Happeen taustajoukoissa, mutta musiikillista yhteistyötä he eivät ennen tätä julkaisua ole tehneet.

- Soittelin Pojulle heinäkuussa, että mitäs jos rupeaisit tuottamaan meidän levyä ja Pojuhan innostui siitä nopeasti. Ja sitten Poju sai tämän biisin sanat ja sanoi, että helpostihan tästä hitti tehdään. Meniköhän siinä sitten päivä tai tunti, Flander muistelee.

- Se oli joku sunnuntai, avasin koneen ja otin tekstin auki. Rempasin tulille ja kertsi oli sillä seisonnalla valmis. Samanlainen kaava kuin oli "Poika saunoo" -biisissäkin, Poju puolestaan kertoo.

Pikkujoulubiisi on pikkutuhma ja pikkutyhmä

Pojun "Poika saunoo" -kappale oli Suomessa vuoden 2011 myydyin sinkku ja isoa hittiä toivovat tekijät myös uudesta 2. Maanantain biisistä.

Saa olla pikkuisen tyhmä ja pikkuisen tuhma, niin kaikki hihittelee.

Petri Flander

- Tän biisin tahdissa on mukava pikkujouluissa heiluttaa lannetta, Poju lupaa.

Myös Flander tietää kokemuksesta, mikä puree suomalaisiin: 2. Maanantain ysärihitti "Mixet tahdo olla munkaa" oli sekin ilmestymisvuotenaan Suomen myydyin sinkku.

- Saa olla pikkuisen tyhmä ja pikkuisen tuhma, niin kaikki hihittelee.