1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulvilan surma: Satakunnan käräjäoikeuden käsittely elokuussa 2013

Ulvilan surman uusi käsittely aloitetaan Porissa vasta, kun Anneli Auerin seksirikostuomio on käsitelty Turun hovioikeudessa. Satakunnan käräjäoikeuden laamannin Martti Juntikan mukaan Turun hovioikeudessa käsiteltävänä oleva rikosasia on laajempi kuin kuin uusi murhaoikeudenkäynti Porissa.

Anneli Auer Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa 29. helmikuuta 2012. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Korkein oikeus päätti viime perjantaina, että Ulvilan surman käsittely palautetaan alimpaan oikeusasteeseen Satakunnan käräjäoikeuteen. Satakunnan käräjäoikeuden laamanni Martti Juntikka on neuvotellut osapuolten kanssa uuden käsittelyn aikataulusta.

Sekä syyttäjän että puolustuksen lausuntojen perusteella on päätetty, että murhaoikeudenkäynti on realisistista aloittaa vasta ensi vuoden elokuussa.

Satakunnan käräjäoikeus tiedotti tänäään, että Turun hovioikeudessa käsiteltävänä oleva rikosasia on laajempi kuin Satakunnan käräjäoikeuden käsiteltäväksi palautettu rikosasia.

- Tässä tilanteessa on etusijalle asetettava Turun hovioikeudessa käsiteltävänä olevan asian käsittely. Auer on tällä hetkellä vangittuna hovioikeudessa käsiteltävän rikosasian vuoksi, siksi se muun muassa on kiireellisempi, perustelee laamanni Juntikka ratkaisuaan.

Juntikka korostaa, että  kummassakin asiassa on kysymys laajasta asiakokonaisuudesta ja asianosiaislla pitää olla mahdollisuus valmistautua oikeudenkäynteihin.

Turun hovioikeuden käsittelyn arvioidaan jatkuvan ensi vuoden toukokuuhun saakka.

Laamanni Martti Juntikka arvioi, että Ulvilan surman pääkäsittely Porin käräjäoikeudessa kestää useita viikkoja.

- Viimeksi pääkäsittely kesti noin 12 päivää. Nyt uutta aineistoa on niin paljon, että edessä on varmasti useiden viikkojen oikeudenkäynti.