1. yle.fi
  2. Uutiset

Rajavartiosto: Kolme hirveä salakaadettu Inarissa

Lapin rajavartiosto tutkii kolmen hirven epäiltyä salakaatoa Inarissa. Rajavartioston mukaan yksi hirvistä on kaadettu Nanguniemen metsäautotien läheisyydessä ja kaksi Kuutuan Luttojärven pohjoispuolisella alueella.

Kotimaan uutiset

Rajavartioston mukaan kaadoista ei ole tehty lain mukaista ilmoitusta. Nanguniemen kaato tehty arviolta 10.-17.10. Luttojärven hirvet on kaadettu arviolta 15.-18.10. Hirvenmetsästysaika alkoi Inarissa 11.10.

Lisäksi rajavartiosto tutkii epäiltyä metsäkanalintujen laitonta pyyntiä Sodankylän Purnumukan länsipuolisella Sammakkoselän alueella. Rajavartioston mukaan metsäkanalintuja olisi ammutti metsästyslain vastaisesti tieltä Vaulontien ja Nälkämaantien risteyksen läheisyydessä. Rajavartiosto epäilee, että linnut olisi ammuttu 17.10. illan ja 18.10. aamupäivän välisenä aikana. Tutkinnanjohtaja Antti Saarisen mukaan vioelä ei ole varmuutta siitä, mitä metsäkanalintuja on pyydetty laittomasti.

Saarisen mukaan epäillyt metsästysrikokset tulivat tietoon valvonnan yhteydessä.

Lapin rajavartiosto pyytää yleisöhavaintoja tapauksiin liittyen. Havainnot pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartioston johtokeskuksen puhelinnumeroon 071 872 5010 tai sähköpostiosoitteeseen lrjoke@raja.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi