1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaaliruokaa sormin syötäväksi

Sunnuntai-iltana jännitetään kuntavaalien tuloksia. Ruuan pitää vaali-iltana olla helppoa ja nopeaa. Juustogrissinit eli juustoiset leipätikut on helppo tehdä ja nopea syödä. Teet vain juustoisen taikinan, rullaat tangot, käytät uunissa ja pistät ne suuhun.

juustot
.
Juha Mäntykenttä / Yle

Juustogrissinit

2½ dl vettä

25 g hiivaa

½ rkl suolaa

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

2 valkosipulin kynttä

150 g emmentalraastetta

7 dl vehnäjauhoja

150 g voita tai margariinia

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, mausteet ja juustoraaste. Alusta joukkoon jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa ja jaa se neljään osaan. Jaa palat 10 osaan.

Leivo noin 25 cm pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Kohota. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ovat kullan ruskeita. Jäähdytä peittämättä. Säilytä kuivassa paikassa, että grissinit säilyvät mureina.

Ohje: Martta Eeva-Maija Laurila

Lue seuraavaksi