Lapin yliopiston opiskelijat haluttuja lumitöihin

Lapin yliopiston opiskelijat kelpaavat lumitöihin. Tällä hetkellä yliopiston ilmoitustaululla on työtarjous, jolla haetaan pohjoisen sivistyneistöä lapiohommiin.

ISS ilmoitus lumilapiotyöntekijöistä Rotkon seinällä Kuva: Kati Hokkanen

Viime kesänä helsinkiläinen kokoomuspoliitikko Harry Bogomoloff ilmoitti, etteivät Lapin yliopiston opiskelijat kelpaa muuhun kuin lumitöihin. Hakuilmoituksen perusteella ainakin tämä kelpoisuus on siis vielä voimassa. Lapin yliopiston opiskelijat pitävät tarjousta mielenkiintoisena.

- Tämä firma, joka on mainoksen liimannut, on hyvin lukenut uutisensa. Sehän on markkinanerokkuutta, että osataan leikkiä asialla, yksi opiskelija naurahtaa.

- Yksi oikeustieteen professori antoi luennolla vinkin, että valmistujaislahjaksi jaetaan kaikille oikeustieteen maistereille Lapin yliopistossa lumilapio. Niitä odotellessa, toinen opiskelija vitsailee.

Osa Yle Lapin haastattelemista opiskelijoista sanoo, että voisi ainakin harkita lapioon tarttumista opintojen ohella.

Lumityöläisiä yliopistolta etsii kiinteistöhuoltoyhtiö ISS. ISS:n kiinteistöpäällikön Joni Vaaran mukaan opiskelijoita on palkattu lumitöihin myös aiempina vuosina eikä ideaa oltu saatu Harry Bogolomoffilta.