1. yle.fi
  2. Uutiset

Nokia ottaa lainaa entisten lainojen maksuun

Matkapuhelinyhtiön kassassa on rahaa vielä noin 3,6 miljardia euroa. 750 miljoonan lisälainaa tarvitaan kuitenkin entisten velkojen maksuun.

talous
Spiral staircase at Nokia HQ
Yle

Matkapuhelinyhtiö Nokia ilmoitti tänään hakevansa suurta lainaa kansainvälisiltä suursijoittajilta. Yhtiö tarvitsee 750 miljoonan euron lainaa entisten velkojen makseluun ja nopeasti hupenevan kassansa tukemiseen.

Vuonna 2014 Nokialta erääntyy yli miljardin edestä lainoja, jotka on otettu vuonna 2009.

Viime viikolla Nokian julkistamassa osavuosikatsauksessa kerrottiin, että yhtiön kassa on huvennut vuoden aikana noin 1,5 miljardia euroa. Nyt kassassa on rahaa vielä noin 3,6 miljardia euroa.

- Eivät Nokian rahat varsinaisesti ole loppuneet. Tässä säädetään hieman pääoman rakennetta ja haetaan uutta rahoitusta markkinoilta, jotta saadaan olemassa olevia lainoja maksettua pois ajallaan. Tilanteessa, jossa Nokia polttaa kassaansa, se tarvitsee myös lisäpuskureita, sanoo Evli-pankin Nokia-analyytikko Mikko Ervasti.

Ervastin mukaan rahoituksen hankkiminen juuri nyt voi olla Nokialle suhteellisen edullista, mikäli laina käy kaupaksi suunnitellusti. Viime viikolla julkistetun kohtalaisen osavuosituloksen takia rahoittajien luottamus yhtiöön voi olla hieman vahvistunut.

Nokia hakee rahaa markkinoilta vaihtovelkakirjalainalla, joka on suunnattu ainoastaan kansainvälisille sijoitusjäteille. Vaihtovelkakirja tarkoittaa, että lainan antaja voi vaihtaa antamansa lainan Nokian osakkeiksi tietyin edellytyksin. Osakekurssien lähtiessä nousuun, lainan antaja voi tehdä sievoiset voitot.

- Ehdot suurille sijoittajille näyttävät kovin edullisilta. Nokian velkasijoittaja pystyy tässä suojaamaan itsensä riskeiltä, mutta toisaalta sitten nauttimaan mahdollisesta osakkeen noususta, sanoo Evli-pankin Mikko Ervasti.

Nyt otettava laina erääntyy maksettavaksi vuonna 2017.

Lue seuraavaksi