1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruoveden kunnanjohtaja tehtaan sulkemisesta: Onhan se iso paukku

Huonot uutiset eivät lopu Ylä-Pirkanmaan seutukunnalta. Vuonna 2011 seudulta meni satoja työpaikkoja, nyt pahvitehtaalta jäänee työttömäksi 60 henkilöä.

Kotimaan uutiset
Stora Enson Ruoveden aaltopahvitehdas
Jan Hynnä / Yle

Tieto merkittävän työllistäjän sulkemissuunnitelmasta on otettu Ruovedellä harmistuneena vastaan.

- Onhan se iso paukku, sanoi kunnanjohtaja Markku Raiskinmäki kuullessaan tiedon Stora Enson suunnitelmista sulkea aaltopahvipakkaustehtaansa.

Storan Enson Ruoveden tehtaalla työskentelee noin 60 työntekijää. Vuosi sitten tehtaalta irtisanottiin 23 työntekijää yt-neuvottelujen päätteeksi.

Kaikkiaan metsäteollisuusyritys aikoo vähentää yli 500 työntekijää kolmesta maasta.

Uutta toimintaa tiloihin ja jatkoa valtion tuelle

Ruoveden kunta rakensi tilat pahvitehtaalle 1980-luvulla, ja nykyään kiinteistön omistaa Stora Enso.

Sen verran tottuneita seudun asukkaat ovat huonoihin uutisiin, että Raiskinmäki pystyi heti tuoreeltaan miettimään jo jatkotoimia. Ruovesi pyrkii löytämään työtä irtisanottaville.

- Pitää miettiä uutta toimintaa tiloihin. Ne ovat hyvät ja logistisestikin hyvällä paikalla. Kaikki tehdään, että uusia työpaikkoja syntyy, kunnanjohtaja Markku Raiskinmäki sanoo.

Kunta aikoo myös hakea jatkoa vielä vuoden loppuun saakka jatkuvalle erityisaluetuelle.

Valtioneuvosto nimesi keväällä 2011 Ylä-Pirkanmaan äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2012 loppuun saakka. Tuolloin Mänttä-Vilppula, Virrat, Juupajoki ja Ruovesi menettivät yli 300 työpaikkaa. Menetys oli noin 3 prosenttia seutukunnan työvoimasta.

Lue seuraavaksi