Metsähallitus myynyt noin 5 000 hehtaaria maitaan

Metsähallituksen alkuvuodesta käynnistämä laaja metsätalousmaiden myynti on tuottanut kaikkiaan jo yli 13 miljoonaa euroa. Yli miljoonan euron edestä palstoja on myyty kuudessa maakunnassa muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Metsähallitus

Metsäpalstoja on edelleen myynnissä yli 70:ssä paikassa ympäri Suomen. Kaupantekoa jatketaan vuoden loppuun, kerrotaan myynnistä vastaavasta Metsähallituksen Laatumaasta.

- Lokakuun puoliväliin mennessä metsäpalstoja on myyty vajaalla 12 miljoonalla eurolla ja pienpalstoja yli 1,5 miljoonalla eurolla. Kun metsätilat ja pienpalstat lasketaan yhteen, maata on myyty noin 5 000 hehtaaria, Laatumaan maakauppapäällikkö Tapio Kytövuori sanoo.

Miljoonan euron raja rikki kuudessa maakunnassa

Euroissa maakuntien myyntikärkiä ovat olleet Pirkanmaa (yli 1,8 milj. €) ja Kainuu (vajaa 1,6 milj. €). Yli miljoonan euron myyntituloon on ylletty myös Pohjois-Karjalasta, Varsinais-Suomesta, Lapista ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Metsätalousmailla ja pienpalstoilla on ollut Laatumaan mukaan kysyntää lähes kaikissa maakunnissa. Eniten kauppoja on tehty alle 50 hehtaarin tiloista.

Tarjolla vielä 1 500 hehtaaria metsää

Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on liki 30 vapaata kohdetta, muun muassa Sallassa, Oulussa, Kuusamossa ja Pudasjärvellä. Länsi-Suomen läänin alueella on myynnissä puolestaan kymmenen metsätilaa.

- Myös pienpalstoja löytyy vielä ympäri Suomea, Tapio Kytövuori toteaa.

Metsähallituksen metsätilojen myynti ei koske suojelu- ja retkeilyalueita, saamelaisalueita eikä tutkimuksen ja puolustusvoimien käytössä olevia maita.