Hyppää sisältöön

E.ON myy liiketoimintansa Suomessa

Energiayhtiö E.ON myy liiketoimintansa Suomessa. E.ON on päättänyt keskittää voimavaransa ja investointinsa Pohjoismaissa olemassa oleviin toimintoihin pääasiassa Ruotsissa ja Tanskassa.

Kuvakaappaus E.On -yhtiön nettisivulta. Kuva: Yle

Tämän takia yhtiö on käynnistämässä prosessin liiketoiminnan ja omistuksen myymiseksi Suomessa, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

E.ON Suomen päätoimipaikka on Kajaanissa.

Strategiauudistus vaikuttaa E.ON Kainuu Oy:n, Karhu Voima Oy:n sekä E.ON Suomi Oy:n liiketoimintoihin sekä E.ONin 20 prosentin osuuteen Gasum Oy:ssä että 34 prosentin osuuteen Fennovoima Oy:ssä.

- E.ON on päättänyt keskittää resurssinsa, voimavaransa ja investointinsa Pohjoismaissa olemassa oleviin toimintoihin pääasiassa Ruotsissa ja Tanskassa. Siksi olemme käynnistämässä prosessin myydäksemme liiketoimintamme ja omistuksemme Suomessa, sanoo E.ON Sverigen  toimitusjohtaja Jonas Abrahamsson tiedotteessa.

E.ON informoi päätöksestään tänään E.ON Kainuun muita omistajia sekä työntekijöitään Helsingissä ja Kajaanissa.

- Ymmärrän Fennovoiman hankkeen erityismerkityksen Suomelle. Tuemme toista omistajaa, Voimaosakeyhtiö SF:ää, löytämään keinon hankkeen viemiseksi eteenpäin. Toimintamme Kainuussa on hyvin johdettua ja uskon, että uusi omistaja voi kehittää sitä yhä edelleen,  jatkaa Jonas Abrahamsson tiedotteessa.

Yhtiön mukaan E.ONin strategiauudistus perustuu Euroopan yleisiin talousnäkymiin ja monien maiden hitaaseen tai pysähtyneeseen talouskasvuun. E.ON on edelleen vahvasti sitoutunut Pohjoismaiden markkinoihin. Pelkästään Ruotsissa E.ONin  investoinnit ylittävät 7 miljardia euroa vuosina 2006 – 2013.

- Strategiauudistuksemme mahdollistaa investoinnit ja voimavarojemme suuntaamisen vahvistamaan muita omistuksiamme Pohjoismaissa. Keskitymme nyt jatkamaan kunnianhimoista investointiohjelmaamme Ruotsissa. Siihen kuuluvat uusiutuvat energiamuodot, älykkäät sähköverkot sekä Oskarshamn 2 -ydinvoimalaitosyksikön ison modernisointiprojektin loppuun saattaminen, sanoo Abrahamsson tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan E.ON on perustanut tiimit myyntiprosesseja ja kaikkien eri osapuolten kanssa tehtävää tiivistä yhteistyötä varten.

.
.