Yrittäjä suivaantui puoluepolitiikkaan – osti sivun mainoksen iltapäivälehdestä

Nykypolitiikkaan ja oikean demokratian toteutumattomuuteen suivaantunut kuopiolaisyrittäjä päätti herättää keskustelua yllättävällä keinolla. Raha on Seppo Pennasen mielestä ainoa keino saada eriävä mielipide julki. Eniten Pennasta sapettaa kuntauudistus.

Kotimaa
Yrittäjä Seppo Pennasen ilmoitus Ilta-Sanomissa.
Yle

Kuopiolaisyrittäjä Seppo Pennasen mielestä demokratia on Suomesta pahasti kateissa.

- Olen yrittänyt saada toimittajien kautta näkemyksiäni julki. Tosiasia on, että eriävää näkemystä ei saa julki kuin rahalla, Pennanen täräyttää.

- Sananvapaudella siis näkyy olevan hintansa. Olen huolestunut asiasta niiden puolesta, joilla ei ole rahaa, mutta olisi tärkeää sanottavaa, hän jatkaa.

Pennanen osti keskiviikon Ilta-Sanomista sivun kokoisen ilmoituksen vastustaakseen hallituksen ajamaa kuntauudistusta. Pennanen ei pienyrittäjänä voi käsittää kuntauudistuksen ajatusta, jonka mukaan suuri on aina kaunista.

- Haluaisin kysyä Jyrki Kataiselta, mistä he ovat saaneet sen päähänsä, kun kaikki luvut kertovat juuri päinvastaista.

Ryöpytystä myös oppositiolle

Pennasen ryöpytykseltä ei välty kuntauudistusta vastustava keskustakaan. Keskustan maakuntamalli tarkoittaa Pennasen mielestä vielä suurempia, hallitsemattomia kokonaisuuksia.

- Jos katsotaan vaikka Ahvenanmaalle, siellä on 16 kuntaa ja 28 000 asukasta. En löytänyt niistä yhtään kuntaa sadan velkaisimman kunnan joukosta Suomesta.

Yrittäjä Pennanen kirjoittaa lehti-ilmoituksessa, että hän ei ole minkään puolueen ehdokkaana vaaleissa eikä hän itse asiassa aio äänestää lainkaan. Ilmoitus on hänen äänensä asioiden korjaamisen puolesta.

Jos sata ihmistä on koolla, niin uskallan olla eri mieltä, vaikka saisin niiltä sadalta ihmiseltä turpaan.

Seppo Pennanen

- En voi äänestää. Löysin kaksi ehdokasta, jotka pääsivät pisimmälle. Kahdessa asiassa he olivat kanssani samaa mieltä, kolmessa eri mieltä ja viidestä asiasta he eivät olleet mitään mieltä. En voi antaa niiden kahden asian takia joillekin ääntäni. En usko tähän koko systeemiin.

- Olen realisti. En voi muuttaa koko systeemiä, mutta ehkä tämä on alku. Ehkä muutaman vuosikymmenen sisällä puoluepoliittinen järjestelmä loppuu. Silloin siirryttäisiin oikeaan demokratiaan ja sananvapauteen.

Entä joko joku on esittänyt Pennaselle Don Quijotesta tutun vertauksen taistelusta tuulimyllyjä vastaan?

- Olen ollut aina erilainen nuori. Jos sata ihmistä on koolla, niin uskallan olla eri mieltä, vaikka saisin niiltä sadalta ihmiseltä turpaan.