TVkaista sai syytteen useiden tv-kanavien ohjelmien jakamisesta

Sytteet saivat yhtiön toimitusjohtaja, tekninen johtaja ja neuvonantajana toiminut lakimies. Kaikki kiistävät syyllisyytensä rikoksiin.

Kotimaa

TVkaista Oy:tä syytetään kahdeksan televisiokanavan koko ohjelmiston tarjoamisesta käyttäjilleen internetissä. Syytteen mukaan TVkaista on vuosien 2007 - 2009 aikana pitänyt verkkosivuillaan Yle 1:n ja Yle 2:n, MTV 3:n, Nelosen, FST5:n, Sub Tv:n, Yle Teeman sekä JIMin televisiolähetykset käyttäjiensä katsottavissa ja tallennettavissa vähintään kahden viikon ajan televisiolähetyksen jälkeen.

TVkaista Oy:llä ei ole ollut tv-yhtiöiden lupaa tilausvideopalvelulleen. TVkaista on myös esittänyt yhtiön palvelusta väitteitä, jotta tv-yhtiöille syntyisi kuva, että TVkaistan palvelut ovat laillisia.

TVkaista on lisäksi käyttänyt ilman lupaa tv-yhtyöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä.

TVkaistan toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa syytetään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Yhtiön neuvonantajana toiminut lakimies saa syytteen tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syyllisyytensä. Syytetyt vetoavat muun muassa tekijänoikeuslain pykälään yksityisestä kopioinnista omaan käyttöön.