1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuntavaalit 2012

Kuopiolaisopiskelijat haluavat huomiota vaaleissa

Tulevia kunnallispäättäjiä muistutettiin opiskelijoiden merkityksestä kaupungille. Opiskelijoille tarjottiin puolestaan ilmaisia bussikyytejä.

Kuntavaalit 2012
Opiskelijat pitävät käsissään kylttiä, jossa lukee "Opiskelijan koti, Kuopio".
Anu Pöntinen / Yle

Kuopiolaiset korkeakouluopiskelijat ovat esitelleet keskiviikkona kuntavaaliteemojaan tuleville kuntapäättäjille.

Opiskelijajärjestöjen tavoitteena on tehdä Kuopiosta Suomen paras opiskelijakaupunki vuoteen 2020 mennessä. Sen saavuttamiseksi opiskelijat haluaisivat kaupunkiin muun muassa parempia mielenterveys- ja liikuntapalveluita sekä edullista ja laadukasta asumista ja joukkoliikennettä.

Torille pystytetyn Opiskelijan koti - Kuopio -teemateltan lisäksi kaikille opiskelijoille on tarjottu päivän aikana ilmaisia bussikyytejä keskustan ja Savilahden kampuksen välillä.

Tavoitteena päivän aikana on saada opiskelijoiden huomio myös kuntavaaleihin. Nuorten opiskelijoiden äänestysaktiivisuus on ollut perinteisesti alhaisinta kaikista ikäryhmistä.

Tällä hetkellä Kuopiossa on yli 10 000 korkeakouluopiskelijaa. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteeri Juha Asikainen kiittelee, että heidät on jo nyt huomioitu Kuopiossa melko hyvin.

- Nyt tarvittaisiin kuitenkin konkretiaa. Sillä on merkitystä, mihin kaupunkiin nuoret hakeutuvat opintojen jälkeen töihin ja perustavat perheensä, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Kuopion kampuksen puheenjohtaja Jarkko Laine lisää.

Lue seuraavaksi