Vantaalle halutaan lisää yrityksiä piristämään työllisyyttä

Vantaa palkkaa elinkeinojohtajan houkuttelemaan uusia yrityksiä kaupunkiin, jonka työttömyysaste on pääkaupunkiseudun korkein.

Kotimaa
Vantaan vaakuna
YLE

Vantaa haluaa ottaa aktiivisemman roolin yritysten houkuttelemisessa kaupunkiin niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin.

Kaupunki vahvistaa elinkeinotointaan osana johtamisjärjestelmänsä uudistamista. Avainasemassa yritysyhteistyössä tulee olemaan elinkeinojohtaja, jota haetaan parhaillaan.

Vantaan kaupunginjohtajan Kari Nenosen mielestä elinkeinoelämässä on meneillään iso muutos, joka Vantaan kaupungin pitää pystyä hyödyntämään.

- Jatkuvien yt- ja irtisanomisuutisten aikana kuntien tulee miettiä yhteistyötään yritysten kanssa uudesta näkökulmasta, sanoo Nenonen.

Vantaalla on lähes kymmenen tuhatta työtöntä

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Kaupungissa on lähes 10 000 työtöntä - joukossa on paljon myös pitkäaikaistyöttömiä.

- Me haluaisimme tarjota ja välittää kaupunkiorganisaationa mahdollisimman monelle Vantaalla työttömänä olevalle työpaikan, ja tottakai ensisijaisesti haluamme etsiä yrityskumppaneita, kuvailee Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

- Vantaan kaupunkikin varmasti tekee oman osuutensa työpaikkojen tarjoamisessa, mutta me kaikki ymmärrämme, että kansantalouden rattaat pyörivät kuitenkin menestyvän yritystoiminnan varassa ja sitä kehitystä haluamme olla edesauttamassa.