Aamun kirjassa Riikka Pulkkisen Vieras

Tärkeimmät teemat romaanissa ovat vieraus ja ruumiillisuus. Niitä Riikka Pulkkinen kuvaa muunmuassa anoreksian kautta. Päähenkilö, nuorehko seurakuntapastori Maria jättää yllättäen entisen elämänsä ja lähtee New Yorkiin etsimään minuuttaan.

kulttuuri
Riikka Pulkkinen
Seppo Puttosen ja Nadja Nowakin haastateltavana oli Riikka Pulkkinen. Hän kirjoittaa uusimmassa romaanissaan muunmuassa uskonnosta ja anoreksiasta.

Mielenkiintoisinta romaanissa on naispappi Marian pohdinta ruumiillisuudesta ja erityisesti kuvaus hänen teinivuosiensa anoreksiasta. Nuorena Maria kielsi oman ruumiillisuutensa, kun hän hurahti uskoon. Hän ihmettelee sitä, miksi me rääkkäämme ruumistamme ja kiellämme sen.

Vieras -romaanissa on runsaasti teemoja. Yksi niistä on rasismi. Erityisen koskettavasti Pulkkinen kuvaa kuinka lapset tekevät ne pahat teot mistä aikuiset puhuvat keskenään. Kaikki henkilöt ovat myös vieraita toisilleen ja itselleen. Pulkkinen kirjoittaa kuinka ihminen on sellainen, että hän kärsii koti-ikävästä kotonakin.

Rajat ja minuuden etsintä toistuvat tässä kolmannessakin Pulkkisen romaanissa. Valitettavasti ne eivät kuitenkaan syvene samalla tavalla kuin vaikkapa edellisessä romaanissa Totta.