1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Helinä-keiju ja siipien salaisuus on moitteettoman keskinkertainen animaatio

Kuten kaikki Disneyn aiempia Helinä-keijun seikkailuja katsoneet tietänevät, asustaa Helinä yhdessä muiden kesäkeijujen kanssa keijupoukaman kevään puoleisella alueella. Siitä hiukan pohjoiseen sijaitsee kielletty Talvimetsä, jonne eläimet vuoden kierron niin vaatiessa viedään.

Kesä- ja talvikeijujen on sen sijaan pitäydyttävä omilla alueillaan, etteivät heidän siipensä vahingoittuisi. Utelias Helinä kuitenkin uhmaa kieltoa ja löytää toiselta puolelta salaisuuden joka lopulta muuttaa niin hänen kuin muidenkin keijujen elämän.

Kauas, kovin kauas on ilkikurinen ja hiukan piikikäs Helinä-keiju tullut siitä, mitä hän oli seikkaillessaan aikoinaan Peter Panin kanssa. Näissä omissa, tähän asti, ainakin meillä vain dvd:llä tapahtuneissa seikkailuissaan, Helinä on lähinnä siivekkään Barbien näköinen oloinen keijuvillikko.

Tämä neljäs Helinä-keiju elokuva on teknisesti moitteettoman keskinkertainen animaatio. Kaikki on siistiä ja hyvin tehtyä, mutta minkäänlaista persoonallista otetta, tästä iloisen värikkään lempeästä elokuvasta ei löydy.

Kaikeksi onneksi elokuva kestää vain hiukan yli tunnin, joten aikuisen katsojan ei tarvitse turhia kärvistellä. Elokuvan kohderyhmänä olevat tarhaikäiset viihtynevät tämän leppoisan seikkailun parissa vallan erinomaisesti. Siltä ainakin vaikutti näytöksessä, jossa minun ja muutaman muun aikuisen lisäksi oli useampikin tarharyhmä, jotka kaikki tuntuivat nauttivan olostaan Helinä-keijun parissa täysin rinnoin.