1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuussa kootaan pyöräilijöiden vaaranpaikat nettiin

Pohjois-Karjalan pääkaupunki tunnetaan sujuvana pyöräilykaupunkina, mutta silti polkupyöräilijöillä on Joensuussakin pullonkaulansa. Nyt vaaranpaikkoja on koottu internetin karttapalveluun.

liikenne
Joensuun pyöräilypulmat Google Mapsissa.
Janne Ahjopalo / Yle

Joensuussa on kääritty hihat polkupyöräilijöiden turvallisuuden parantamiseksi. Aktiivipyöräilijät ovat koonneet tietoa kaupunkipyöräilyn vaaranpaikoista nettiin Google Maps -karttapalveluun esimerkiksi näin:

"Ilosaaresta tulevat autot eivät pysähdy kärkikolmion taakse, vaan ajavat kevyen liikenteen väylälle aiheuttaen pyöräilijöille vaaratilanteita päivittäin."

"Niskakadun ja Rantakadun risteyksessä Rannan suunnalta tultaessa on pyöräilijöille erilliset liikennevalot, mutta niihin liittyvä ajoratamaalaus on väärin (vie jalkakäytävälle)."

"Suvantosillan kevyen liikenteen kaistamerkintöjä olisi syytä parantaa 1) maalaamalla pyöräkaistat punaiseksi (jotta jalankulkijat osaisivat paremmin varoa nopeasti liikkuvia pyöräilijöitä 2) toistamalla suuntanuolen riittävän usein (jotta esimerkiksi Penttilästä hissillä tai portaita sillalle tulevat pyöräilijät ymmärtäisivät varmasti yksisuuntaisuuden)."

Google Maps -karttapalveluun perustettu tietopankki kulkee nimellä Joensuun pyöräilypulmat ja sinne otetaan vastaan lisävinkkejä. Myöhemmin tavoitteena on viedä tietoa vaaranpaikoista Joensuun kaupungin päättäjille, jotta ongelmia voitaisiin korjata liikennesuunnittelussa.

Lue seuraavaksi