TS-yhtymän paikallistelevisio sammumassa

Kustannuksia karsiva TS-yhtymä käy parhaillaan yt-neuvotteluja, joissa esillä on myös televisiotoiminnan lakkauttaminen.

media
Televisio, jossa kanavana TSTV.
TSTV:n lähetyksiä tulee kaapeliverkossa.Sami Tammi / Yle

TS-yhtymä pohtii kaapeliverkossa näkyvan TSTV:n toiminnan lakkauttamista. Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio myöntää, että yhtymä pohtii luopumista televisiouutisistaan.

- Pitää miettiä, että mikä on tulevaisuuden kannalta järkevää toimintaa, ja missä meidän lukijat, katsojat ja kuluttajat ovat, Vainio toteaa.

Asiaa on puitu parhaillaan käynnissä olevien yt-neuvottelujen yhteydessä. Mitään päätöksiä asiasta ei Vainion mukaan ole vielä tehty. Turku-TV:n uutisina tutuksi tulleet televisiouutiset on nähty vain kaapelissa ja verkossa vuodenvaihteesta lähtien.

Ei voi ajatella, että täysin kannattamattomia toimintoja voidaan pyörittää ainakaan vapaarahoitteisessa mediassa.

Kari Vainio

- On muistettava, että paikallisen televisiotoiminnan tekeminen on äärimmäisen haastavaa. Mielestäni on olennaista, että teemme ensisijaisesti mahdollisimman hyvää printtilehteä. Tämän jälkeen voimme miettiä, että miten tulevaisuudessa voimme tehdä digitaalisia tuotteita mahdollisimman hyvin. Ei voi ajatella, että täysin kannattamattomia toimintoja voidaan pyörittää ainakaan vapaarahoitteisessa mediassa, Vainio perustelee.

Joka tapauksessa TS-yhtymä jatkaisi uutisten lähettämistä verkossa. Turun Sanomat jatkaa myös sisältöjen tuottamista MTV3:n uutisiin. TSTV:ssä työskentelee TS-yhtymän viisi toimittajaa ja Turun Tietokuvan lähes kymmenen teknistä työntekijää.