1. yle.fi
  2. Uutiset

Pyhiinvaeltajat jatkaneet paholaisen kivittämistä Saudi-Arabiassa

Menneinä vuosina rituaali on ollut vuosittaisen pyhiinvaelluksen vaarallisin vaihe muun muassa telttakylissä tapahtuneiden tulipalojen takia.

Ulkomaat
Viisi- ja nelivuotias sisaruspari katselee, kun heidän isänsä valmistautuu paholaisen kivittämiseen.
Sadat tuhannet muslimipyhiinvaeltajat ovat jatkaneet paholaisen kivittämistä Saudi-Arabiassa Minan laaksossa lauantaina. Muslimien vuosittainen pyhiinvaellus eli hajj alkoi keskiviikkona.Alaa Badarneh / EPA

Sadat tuhannet muslimipyhiinvaeltajat ovat jatkaneet paholaisen kivittämistä Saudi-Arabiassa Minan laaksossa lauantaina.

Turvallisuusjoukot ja ensiapuryhmät ovat seuranneet tarkasti perjantaina alkanutta kolmen paholaista edustavan pylvään kivittämistä, sillä menneinä vuosina rituaali on ollut vuosittaisen pyhiinvaelluksen vaarallisin vaihe muun muassa joukkopaniikkien ja telttaleireissä tapahtuneiden tulipalojen takia.

Viime vuosina turvallisuutta on kuitenkin parannettu esimerkiksi kieltämällä kaasukanistereiden käyttö ja ruuanlaitto telttakylissä. Lisäksi kivitysaluetta on laajennettu väentungoksen estämiseksi.

Muslimien vuosittainen pyhiinvaellus eli hajj alkoi keskiviikkona. Saudi-Arabian Mekkaan odotettiin etukäteen ainakin kahta miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Jokaisen muslimin on tehtävä vähintään kerran elämässään pyhiinvaellus Mekkaan, mikäli hänen terveytensä ja varansa sen vain mahdollistavat.

Pyhiinvaellukseen liittyvät rituaalit päättyvät maanantaina, mutta monet päättävät pyhiinvaelluksen jo sunnuntaina.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi