Päivi Räsäsen ja Tarja Filatovin tyttäretkin valtuustoon

Kanta-Hämeessä tunnettujen poliitikkojen tyttäret pääsivät kotikuntiensa valtuustoihin. Vaaleissa menestystä ovat niittäneet ainakin ministerin, kansanedustajan, vs. kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan tyttäret.

Kuntavaalit 2012
Esteri Räsänen ja Veera Oksanen
Yle

Kansanedustaja Tarja Filatov ja hänen 19-vuotias tyttärensä Veera Oksanen saivat jännittää kauan Veeran paikkaa Hämeenlinnan valtuustoon SDP:stä. Kun Hämeenlinnan äänet viimein saatiin laskettua vasta hiukan ennen kello yhtä yöllä, Veera Oksasen paikka varmistui ja äänimääräksi tuli 127 ääntä.

Riihimäellä äänet on laskettu ja sekä ministeri Päivi Räsänen että hänen tyttärensä Esteri Räsänen, 18 vuotta, ottivat valtuustopaikan kristillisdemokraattien riveissä.

Forssassa vs. kaupunginjohtaja Minna Lintosen 26-vuotias tytär Emmi Lintonen sai 137 ääntä eli sosiaalidemokraateista toiseksi eniten ääniä kaupungissa ja siten valtuustopaikka varmistui.

Jokioisilla keskustan 18-vuotias Aino-Maria Mänki meni uutena kasvona valtuustoon 70 äänen turvin. Hänen äitinsä Marianne Mänki on kunnanhallituksen puheenjohtaja eikä pyrkinyt enää näissä vaaleissa valtuustoon.

Päivitetty kello 23.45: Ääntenlaskennan edetessä Veera Oksanen on jäämässä varasijalle Hämeenlinnassa.

Päivitetty kello 00:58: Veera Oksasen paikka varmistui, kun viimeisetkin äänet saatiin laskettua.

Korjattu 29.10. kello 17.35: Esteri Räsäsen ikä on 18 vuotta ei 23, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.