Kaupunginjohtaja suri lahtelaisten laimeaa äänestysintoa

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jakoi vaalivalvojaisten harmistuneita tunnelmia huonon äänetysprosentin (52,9) vuoksi. Kaupunginjohtaja näkee uuden valtuuston koostumuksessa myös halua uuteen.

kaupunginjohtajat
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta odottaa, miten vaalikampanjoinnin lupaukset toteutuvat Lahdessa

Liipolalla ei ole enää ainoana Lahden kaupunginosana kyseenalaista kunniaa olla laiska äänestysalue. Alle puolet äänestysikäisistä lahtelaisista kävi uurnilla myös Hennalassa, Keski-Lahdessa, Kiveriössä, Kärpäsessä ja Mukkulassa liipolalaisten lisäksi.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta harmittelee tilannetta, mutta toivoo, että uusi valtuusto näkee yksittäisten asioiden yli tulevaisuuteen.

- Vanha kaupungin strategia tehtiin yksituumaisesti valtuustossa. Käytännön toteutuksessa on ollut erimielisyyksiä, muttei puolueiden välillä. Toivottavasti jatkossakin kyetään samaan, arvioi Myllyvirta.

Kaupunginjohtaja kantaa huolta erityisesti elinkeinopolitiikan jatkuvuudesta ja uusien toimintamahdollisuuksien luomisesta.

- Toivottavasti saamme myös naapurikunnista ytyä ja vauhtia alueen kehittämiseen, sanoo Myllyvirta.

Perussuomalaiset voittivat Lahdessa kuusi lisäpaikkaa. Kokoomus menetti 2 paikkaa, SDP, Vihreät ja Keskusta menettivät yhden paikan kukin.