Perussuomalaiset petrasi myös Iisalmessa – keskusta säilytti paikkansa

Keskusta jatkaa Iisalmen suurimpana puolueena. Kokoomus kampesi toiseksi ohi vasemmistoliiton.

Kuntavaalit 2012
Seppo Kääriäinen.
Seppo Kääriäinen.Yle

Keskusta jatkaa selvästi suurimpana puolueena Iisalmessa. Puolue onnistui säilyttämään 16 valtuustopaikkaansa 34,4 prosentin kannatuksellaan. Kannatus putosi noin puoli prosenttiyksikköä.

Toiseksi suurimmaksi puolueeksi ohi vasemmistoliiton nousi kokoomus, jonka kannatus oli 17,3 prosenttia. Valtuustopaikat kasvoivat yhdellä kahdeksaan paikkaan. Kannatus nousi viime kuntavaaleista puoli prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliitto jäi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, kannatus oli 14,8 prosenttia. Pudotusta oli 3,5 prosenttiyksikköä. Valtuustopaikat vähenivät kahdella kuuteen paikkaan.

SDP jatkaa Iisalmen neljänneksi suurimpana puolueena. SDP keräsi kaupungissa 12,5 prosentin kannatuksen. Kannatus pysyi käytännössä ennallaan neljän vuoden takaisesta tilanteesta. Valtuustopaikat pysyvät viidessä.

Perussuomalaiset tuplasi valtuustopaikkansa

Perussuomalaiset on vaalien voittaja Iisalmessa. Puolueen kokonaiskannatus oli 10,3, kasvua on lähes kuusi prosenttiyksikköä. Valtuustopaikat tuplaantuivat kahdesta neljään.

Vihreiden kannatus oli 6,2 prosenttia. Nousua on 0,8 prosenttiyksikköä. Puolue menetti yhden valtuustopaikan, ja paikkoja on nyt kaksi.

Kristillisdemokraatit onnistui säilyttämään kaksi valtuustopaikkaansa. Puolueen kannatus oli 4,4 prosenttia. Kannatus putosi lähes kolme prosenttiyksikköä.

Iisalmen ääniharava oli kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.). Kääriäinen keräsi 608 ääntä.