Lieksan SDP tappiosta: Maahanmuuttajaehdokkaat karkottivat äänestäjiä

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtajan mukaan maahanmuutajien mukanaolo ehdokaslistalla saattoi vaikuttaa demareiden tappioon Lieksassa. Puolue menetti kuntavaaleissa kolme valtuustopaikkaa kaupungissa.

Kotimaa
Lieksa kartalle merkittynä.
Yle

Sosialidemokraatit ovat pettyneitä kuntavaalitulokseensa Lieksassa. SDP:n kannatus laski 8,9 prosenttiyksikköä viime vaaleista ja puolue menetti kolme valtuustopaikkaa. SDP on kuitenkin yhä suurin puolue kaupunginvaltuustossa.

Lieksan Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Kärkkäinen arvioi, että vaalitulokseen vaikutti kahden maahanmuuttajan mukanaolo ehdokaslistalla.

Meillä oli maahanmuuttajia mukana ja tätä ei lieksalaiset vielä kaikki suvainneet.

Eero Kärkkäinen

- Vaalitulos on harmittava meidän puolelta. En näin isoa menetystä odottanut. Meillä oli maahanmuuttajia mukana ja tätä ei lieksalaiset vielä kaikki suvainneet. Moni äänestäjä on minulle valitellut, että jos antaa äänensä minulle tai muille demareille, niin ääni menee myös maahanmuuttajille. Sitä ei tällaisessa työttömyysvaltaisessa kunnassa hyväksytä.

Lieksassa SDP säilytti suurimman puolueen aseman 31,7 prosentin äänisaaliilla (12 paikkaa). Keskusta sai 26,6 prosenttia äänistä (10 paikkaa), perussuomalaiset 22,5 prosenttia (8 paikkaa), kokoomus 10,3 prosenttia (3 paikkaa) ja vasemmistoliitto neljä prosenttia (1 paikka) sekä kristillisdemokraatit 3,5 prosenttia äänistä (1 paikka).

Vuoden 2008 kuntavaaleissa SDP sai 40,5 prosentin kannatuksen. Voimakkaasti kasvanut maahanmuuttajien määrä on aiheuttanut kovaa arvostelua Lieksassa. Myös rasistisia rikoksia on esiintynyt.