Moni kuntapolitiikan konkari jäi varalle

Moni kuntapolitiikasta tuttu naama jäi rannalle kaupunginvaltuustosta. Varasijoille jäi niin kaupunginhallituksen jäseniä kuin valtuustoryhmän puheenjohtajia. Helsingissä ulos jäivät muun muassa SDP:n, Perussuomalaisten ja Vihreiden valtuustoryhmien puheenjohtajat

Kuntavaalit 2012
Helsingin Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri.
Yle

Helsingissä kaupunginvaltuuston ulkopuolelle jäi muun muassa entinen kaupunginvaltuuston puheejohtaja, Otto Lehtipuu (vihr.) ja vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ville Ylikahri.

Ylikahri on tyytyväinen ryhmän tulokseen jossa kasvatettiin eroa demareihin ja pienennettiin eroa kokoomukseen. Paikka kaupunginvaltuustossa jäi uupumaan, koska ryhmänjohtajalla ei ollut tarpeeksi aikaa kampanjointiin.

Monen muunkin ryhmän johtaja putosi, koska kaupungin kokoukset vievät paljon aikaa.

Ville Ylikahri

- Monen muunkin ryhmän johtaja putosi, koska kaupungin kokoukset vievät paljon aikaa. Eilenkin istuttiin budjettikokouksessa. Olisi ehkä pitänyt tehdä isompi ja aktiivisempi kampanja, Ylikahri selittää.

Varasijalle jäi myös demareiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Jorma Bergholm sekä perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Antti Valpas.

Myös kaupunginhallituksen jäsen Elina Moisio (vihr.) ja europarlamentaarikkona työskentelevä RKP:n Nils Torvalds jäivät valtuuston ulkopuolelle.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Tatu Rauhamäki pääsi sen sijaan rimaa hipoen valtuustoon.

Espoossa moni valtuutettu jatkaa

Moni konkari istuu Espoon kaupunginvaltuustossa myös ensi vuonna, vaikka valtuustoon valittiinkin 38 uutta valtuutettua.

Ainoastaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Sonkeri jäi niukasti valtuuston ulkopuolelle.

Kaupunginhallituksen jäseniä varasijoille Vantaalla

Vantaalla varasijoille jäi neljä nykyisen kaupunginhallituksen jäsentä. Demareiden Taisto Mäntynen ja Matti Aittakallio sekä Kaarina Suonperä (kok.) sekä Mikko Mäkelä (vihr.)

Kokonaan kaupunginvaltuuston ulkopuolelle jäi kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja, vihreiden Sirpa Pajunen.