Kansanedustajat heittämällä valtuustoon

Keskisuomalaisista kansanedustajista SDP:n Susanna Huovinen oli ainoa, joka ei ollut ehdolla kuntavaaleissa. Muut yhdeksän kansanedustajaa asettuivat ehdolle ja tulivat myös valituiksi.

Kuntavaalit 2012
Mauri Pekkarinen
Mauri PekkarinenYle

Kaikki kuntavaaleissa ehdolla olleet keskisuomalaiset kansanedustajat pääsivät läpi omien kuntiensa valtuustoihin. Monet olivat myös kuntansa ääniharavia. Esimerkiksi Jyväskylässä kaikki kansanedustajat löytyvät kymmenen eniten ääniä keränneen joukosta.

Eniten istuvista kansanedustajista ääniä keräsi keskustan Mauri Pekkarinen. Hänen äänisaaliinsa oli 1699 eli toiseksi eniten Jyväskylässä.

Kokoomuksen Henna Virkkunen sai Jyväskylässä 1523 ääntä, perussuomalaisten Kauko Tuupainen 1296 ja kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo 1141. Yli tuhat ääntä Jyväskylässä keräsivät myös keskustan Aila Paloniemi ja vasemmistoliiton Eila Tiainen.

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen oli Viitasaaren äänikuningas 197 äänellä ja keskustan Anne Kalmari oli Kivijärven äänikuningatar 56 äänellä.

SDP:n Tuula Peltonen sen sijaan ei yltänyt Jämsässä ihan piikkipaikalle, mutta kymmenen parhaan joukkoon kuitenkin. Hän keräsi 194 ääntä ja oli oman kuntansa ääniharavalistalla kahdeksas.