1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Roihuvuoren kouluremontti lautakunnan käsittelyssä

Pitkään odotettu päätös Roihuvuoren ala-asteen peruskorjauksesta saattaa syntyä tiistaina opetuslautakunnan kokouksessa. Rakennus on ollut vuosia huonossa kunnossa.

Kotimaan uutiset
Ilmakuva Helsingin Roihuvuoresta.
Roihuvuoressa on paljon 60-luvun arkkitehtuuria.Roihuvuori-Seura

Helsingin kaupungin opetuslautakunta käsittelee tiistaina Roihuvuoren ala-asteen koulurakennuksen peruskorjausta. Paikalliset ovat vuosia odottaneet ratkaisua siitä, korjataanko vanha koulu vain rakennetaanko kokonaan uusi. Lautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen (kok.) uskoo, että päätös tehdään tiistain kokouksessa.

"Roihuvuorelaisten pinna on kireällä syystäkin."

Opetuslautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen (kok.)

- Häpeällisen kauan asia on pyörinyt. Roihuvuorelaisten pinna on kireällä syystäkin, Pakarinen sanoo.

Lautakunnan varapuheenjohtaja Elina Aaltio (sd.) on samaa mieltä, että ratkaisu olisi jo tehtävä. Hänen mielestään päätös ei ole kuitenkaan helppo.

- Toivottavasti virkamiehet osaavat vastata kokouksessa kysymyksiin, Aaltio toivoo.

"Asiaa vatvottu vuosikausia"

Roihuvuoren ala-asteen vanhempainyhdistyksen ja johtokunnan jäsen Aija Rouhianen sanoo, että ratkaisua odotetaan "erittäin kipeästi".

- Asiaa on vatvottu vuosikausia. Koulunkäynti on hankalaa, kun pihalla on parakit. Päätöksellä on ollut kauan aikaa deadline ja siltikään siitä ei ole tehty päätöstä. Todella hartaasti toivon, että nyt tehtäisiin ihan ryhdikäs päätös tästä asiasta.

Rouhiainen kannattaa vanhan rakennuksen korjaamista.

- Pidämme sen arkkitehtuurista, mutta rakennus pitäisi tietysti saada kuntoon, etteivät pienet lapset sairastuisi huonon sisäilman takia, Rouhiainen sanoo.

Lue seuraavaksi