1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopio ei vetäydy ydinvoimahankkeesta ennen kesää

Kuopion kaupunginhallitus sai asiasta Kuopion Energian toimitusjohtajan tiedonannon. Tällä hetkellä vaihtoehdot ovat vähissä.

Kuopio
Kuopion Energian voimalaitoksen siilo
Yle

Kuopion Energia pysyy todennäköisesti Fennovoiman ydinvoimahankkeen tukijana ensi kesään asti.

Kuopiossa on tehty päätös olla mukana hankkeen suunnittelussa vaiheessa, joka kestää kesään 2013. Kuopio on tukenut hanketta omistamansa energiayhtiön Kuopion Energian kautta nyt noin 1,3 miljoonalla eurolla ja on sitoutunut vielä 300 000 euron lisätukeen.

Kuopion kaupunginhallitus sai maanantaina tiedonannon Kuopion Energian toimitsujohtajalta Esa Lindholmilta. Tiedonanto liittyi Fennovoiman suuromistajan E.ONin viimeviikkoiseen ilmoitukseen vetäytyä ydinvoimahankkeesta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raassinan (kok.) mukaan Kuopion vaihtoehdot ovat nyt vähissä.

- Otamme asian kaupungin omistajaohjausjaoksen käsiteltäväksi luultavasti lähiaikoina, ja uusi valtuusto keskustelee todennäköisesti asiasta pikapuoliin, kun valtuustokausi vaihtuu. Käytännön toimia tuskin on luvassa ennen kesää, Raassina ennakoi.

- Henkilökohtaisesti en pane pahakseni, jos luovumme hankkeesta jossakin vaiheessa, koska Kuopion tase ei tule kestämään tällaisia investointeja. Kuopion Energian tärkein tehtävä on tuottaa energiaa kuopiolaisille, Raassina kuittaa.

Lue seuraavaksi