Hyppää sisältöön

Ranskalainen implanttivalmistaja vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä

Sekunda-silikoneja valmistaneen ranskalaisen PIP-yhtiön johtaja on vapautettu vankilasta odottamaan oikeudenkäyntiään. Miehen liikkeille on kuitenkin asetettu useita rajoituksia.

Ranskalaisen rintaimplantteja valmistavan PIP-yhtiön toimitusjohtaja on päästetty vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiään. Poly Implant Prothese -yhtiön (PIP) toimitusjohtaja Jean-Claude Mas vietti kahdeksan kuukautta vankeudessa, koska hänen pelättiin pakenevan maasta.

Masin vapauttanut tuomari asetti kuitenkin rajoituksia miehen liikkeille. Hän ei esimerkiksi saa tavata entistä luottomiestään, jonka kanssa hän työskenteli. Lisäksi Masin on ilmoittauduttava poliisille viikottain kotikaupungissaan Six-Fours-les-Plages'ssa.

Mas vangittiin neljäksi kuukaudeksi, koska hän kieltäytyi maksamasta takuitaan. Kesällä hänen vangitsemistaan jatkettiin, koska miehen pelättiin pakenevan maasta.

Masia epäillään tuhansien naisten terveyden vaarantamisesta. Miehen omistama yhtiö tuotti kehnolaatuisia ja terveydelle haitallisia rintaimplantteja. Implantteja on 300 000-400 000 naisella 65 maassa.

Masin oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa ensi vuoden huhtikuussa.