Radio Kajaukselle uudet omistajat

Radio Kajauksen kanavapäällikkö Aki Karjalainen ja yrittäjä Antti Kela ostavat Kainuun paikallisradio Oy:n.

media
Radio Kajauksen toimitus sijaitsee Raatihuoneentorin nurkassa.
Minna Heikura / Yle

Enemmistöomistaja Aki Karjalaisesta tulee yhtiön toimitusjohtaja ja Antti Kelasta puolestaan hallituksen puheenjohtaja. Radio Kajaus on ollut viimeiset neljä vuotta sen edesmenneen perustajan Pekka Turpeisen perillisten omistuksessa. Kaupan toteuttaminen vaatii vielä valtioneuvoston hyväksynnän.

Kanavapäällikkö Aki Karjalainen on työskennellyt Radio Kajauksessa 12 vuotta. Karjalaisen mukaan pitkien keskustelujen jälkeen omistajavaihdos tuntuu luontevalta.

- Minäkin olen seurannut 12 vuotta tätä hommaa ja mielenkiinto on kova. Me olemme sopineet muun muassa ajankäytöstä ja roolituksesta Akin kanssa. Minun osaltani tämä jää kuitenkin taustalle ja Aki hoitaa radiotoimintaa, kertoo puolestaan Antti Kela.

Eteenpäin mennään maltilla

Kelan mukaan uudet omistajat hakevat radiotoimintaan vakautta, mutta samalla etsitään keinoja, miten löydetään uusia kuulijoita.

- Talous on myös tärkeä, koska toimimme mainostajien markoilla.

Vuonna 1989 perustettu Radio Kajaus kuuluu Kainuun lisäksi Koiliismaalla ja Itä-Lapin alueella.

- Me olemme samanlaisia lupsakoita ihmisiä. Toisaalta meillä on myös tuo itäraja tuossa naapurissa, matkailuelinkeino ja muut elinkeinot ovat hyvin samankaltaisia. Alueet ovat käyneet läpi samanlaisen rakennemuutoksen ja suhtatuminen isompiin kaupunkeihin on ehkä samanlainen. Muun muassa näistä syistä Kajaus sopii hyvin Kainuun lisäksi myös Koillismaalle ja Itä-Lappiin, Karjalainen selvittää.

Karjalaisen mukaan kehitystyötä tehdään koko ajan ja tulevaisuuden varallekin on jo suunnitelmia.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus