Tuomiokapituli voi joutua pois Lapualta

Lapuan hiippakunnassa joudutaan arvioimaan tuomiokapitulin sijaintia. Tuomiokapituli voi sijaita jatkossa Seinäjoella. Piispa perheineen on joutunut evakkoon piispalan ja tuomiokapitulin sisäilmaongelmien takia.

tuomiokapitulit
Lapuan hiippakunta.Lapuan tuomiokapituli

Asia on noussut esille piispalan ja tuomiokapitulin suurten peruskorjaustarpeiden takia. 60-luvun alussa valmistunessa piispalassa ja siihen liittyvässä toimistorakennuksessa on havaittu sisäilmaongelmia. Piispa Simo Peura perheineen on joutunut sijaisasuntoon ja työtiloissa on jouduttu tekemään työhuonejärjestelyjä.

- Lapuan lisäksi ainoa realistinen sijaintivaihtoehto on Seinäjoki. Hiippakuntaan kuuluvat maakuntakeskukset Jyväskylä ja Vaasa sijaitsevat toiminnan kannalta liian laidalla, eivätkä tässä tapauksessa tule kysymykseen. Muutto ei myöskään ole tilapäisratkaisu, vaan toteutuessaan se tulee olemaan pysyvä, sanoo hiippakuntadekaani Juha Muilu.

Päätös odotettavissa keväällä 2013

Lapuan ja Seinäjoen mahdollisuuksia selvitellään loppuvuoden ja alkutalven aikana. Lapuan hiippakunnan hiippakuntaneuvosto keskustelee tilanteesta kokouksessaan marraskuun lopussa.

Lopullisen päätöksen tuomiokapitulin sijoituksesta tekee kirkolliskokous kirkkohallituksen esityksestä. Hiippakunnassa asiaa käsittelevät tuomiokapituli ja hiippakuntavaltuusto.