Ypäjän yliajon uhri edelleen kriittisessä tilassa

Nuori tyttö löytyi loukkaantuneena ojasta ainoastaan paikalle sattumalta pysähtyneiden sairaankuljettajien ansiosta. He havaitsivat onnettomuuden uhrin käsilaukun tiellä ja löysivät tytön. Jokioislainen yliajon tunnustanut mies ei ole kertonut syytä siihen, miksi pakeni paikalta.

Kotimaa

Onnettomuudessa loukkaantunut Pohjois-Suomesta kotoisin oleva 17-vuotias tyttö on hoidettavana sairaalassa. Hänellä on erittäin vakavia vammoja ja hänen tilansa on yhä kriittinen.

Kanta-Hämeen poliisin tutkimuksissa on saatu lisää tietoa yliajosta, joka tapahtui Forssantie 309:n kohdalla lauantaina kello 18:n jälkeen.

Tyttö oli kävelemässä tien pientareella, kun hänen kulkusuuntaansa vastakkaisesta suunnasta tuli auto, joka törmäsi tyttöön. Auto tuli Loimaan suunnasta.

Tyttö lensi törmäyksen jälkeen kaikkiaan 20 metriä ja jäi vakavasti loukkaantuneena ojaan makaamaan. Auto poistui pysähtymättä paikalta.

Sairaankuljettajat pelastivat uhrin ojasta

Tapahtumapaikalle sattui tulemaan tehtävältä palaamassa ollut ambulanssi. Sairaankuljettajat havaitsivat tiellä käsilaukun ja pysähtyivät tutkimaan.

He löysivät ojasta vakavasti loukkaantuneen nuoren naisen. Ambulanssi tuli paikalle korkeintaan kahden minuutin kuluttua tapahtumasta, kertoo komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista.

Sairaankuljettajat olivat havainneet onnettomuusauton noin puolta kilometriä ennen törmäyspaikkaa. Siinä vaiheessa sairaankuljettajat eivät vielä tienneet onnettomuudesta.

He olivat kiinnittäneet huomiota autoon, jossa toinen valo oli rikki. Samoin tekijä on kertonut ambulanssin tulleen häntä vastaan aivan lähellä tapahtumapaikkaa.

Yleisövihjeet auttoivat poliisia

Asiasta tiedotettiin lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Poliisi sai illan ja yön aikana runsaasti vihjeitä ja aamulla ratkaisevat vihjeet. Auto ja kuljettaja löydettiin Jokioisista sunnuntaiaamuna kymmenen aikaan. Kuljettajana oli ollut 32-vuotias jokioislainen mies.

Mies on myöntänyt kuulusteluissa ajamisen ja onnettomuuden. Mies kertoi ajaneensa törmäyshetkellä noin 90 km:n tuntivauhtia. Syytä poistumiseen hän ei ole kertonut.

Mies on ajokortiton. Poliisin mukaan hänellä on jonkin verran rikollista taustaa väkivaltarikoksista, huumausaine- ja omaisuusrikoksista. Miehen päihteiden käytöstä onnettomuushetkellä ei ole vielä varmuutta. Häneltä on otettu näytteet päihdyttävistä aineista.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä vammantuottamuksena, liikennepakona ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Mies on pidätettynä ja miehen vangitsemisesta on tehty vaatimus käräjäoikeuteen.