1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin seuraat Sandy-myrskyä netissä - varo huijauskuvia!

Yle Uutisten Suora linja kokosi linkkipaketin yhdessä lukijoiden kanssa.

Ulkomaat
Vapaudenpatsas jää aallon alle.
Muun muassa tämä internetissä leviävä kuva hirmumursky Sandysta on huijaus.Instagram

Hirmumyrsky Sandysta on netissä tarjolla huikea määrä tietoa - ja varsinkin sosiaalinen media pullistelee "silminnäkijöiden" lausuntoja ja kännykkäkuvia. Mutta miten erottaa oleellinen ja luotettava tieto massan seasta? Tähän juttuun on koottu hyödyllisiä ja luotettavia linkkejä. Suoran linjan nettiyhteisö auttoi toimitusta linkkien löytämisessä. Voit myös lukea aiheesta tehdyn, kattavamman koosteen tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Suoraa videokuvaa

Tilannetta New Yorkissa voi seurata nettikameroista, joita on siroteltu ympäri kaupunkia. Esimerkiksi Times Squaren kameran ja muita pääset katsomaan tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

New Yorkin kaupungin liikennekameroiden kuvaa (siirryt toiseen palveluun) on tarjolla kattavasti, samoin kuin kuvaa New Yorkin satamasta (siirryt toiseen palveluun), joskin tuo sivu tökki pahasti jutun kirjoitushetkellä.

Amerikkalainen sääkanava Weather Channel uutisoi myrskystä kellon ympäri nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Uutiskanava CNN puolestaan julkaisee käyttäjien lähettämiä myrskyvideoita (siirryt toiseen palveluun), joiden aitouden kanava on tarkistanut.

Muita hyviä linkkejä

Instagramissa ja Twitterissä kuvia ja tietoa löytyy tietenkin paljon. Pelkästään tunnisteella #sandy on julkaistu jo 470 000 Instagram-kuvaa. Mutta miten erottaa netissä leviävät huijauskuvat aidoista? Asiaa on selvitetty muun muassa Mashablen (siirryt toiseen palveluun) ja The Atlanticin (siirryt toiseen palveluun) nettisivuilla. Suomeksi voit lukea aiheesta jo aiemmin mainitussa Storify-koosteessa (siirryt toiseen palveluun). Miltä Sandy näyttäisi, jos se olisi Euroopassa? Katso tästä. (siirryt toiseen palveluun) (Lähde: Imgur)

New York Times on tehnyt erittäin kattavan jutun Sandyn aiheuttamista tulvista, sähkökatkoista ja muista tuhoista (englanniksi) (siirryt toiseen palveluun).

Myös Suomen ulkoministeriö seuraa Sandyn etenemistä verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi