1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tomi Metsäketo ensi kesän tähti Mikkelin kesäteatterissa

Mika Nuojua etsi ja löysi karismaattisen esiintyjän päärooliin Toivo Kärjen sävellyksiin perustuvassa musiikkikomediassa, joka nähdään ensi kesänä Mikkelin Naisvuorella. Teksti perustuu Hilja Valtosen Vaimokkeeseen, joka kertoo radikaalin ja fiksun tytön tarinan. Tomi Metsäketo on miespääosassa; naispääosassa on viime kesältä tuttu Johanna Kuuva.

Tomi Metsäketo Kuva: J-P Virtanen

Vaimokkeen ensi-ilta on ensi kesänä juuri juhannuksen alla. Mika Nuojuan ohjaaman musiikkikomedian naispääosaa esittävä Johanna Kuuva opiskelee Tampereella teatterikoulussa. Taitavasti laulava ja liikkuva Johanna oli mukana jo Mikkelin kesäteatterin tämänkesäisessä menestysnäytelmässä.

Tomi Metsäkedon valintaa ohjaaja, teatterinjohtaja Mika Nuojua kuvailee lyhyesti: - Löysin karismaattisen esiintyjän, joka osaa laulaa ja näytellä.

Vaimokkeen ovat Hilja Valtosen romaanin pohjalta dramatisoineet Kari Paukkunen ja Leena Tamminen.

Hilja Valtosen alkuperäiskäsikirjoitus oli aikanaan radikaali rakkaustarina. Päähenkilö oli Kirsti Leivo (Johanna Kuuva), napakka nuori nainen, joka osasi panna luun kurkkuun keneltä tahansa kohdalle osuvalta. Vastupelurina (Tomi Metsäketo) on agronomi Esko Latva.

Vaimokkeen harjoitukset alkavat ensi toukokuun lopussa.

Tomi Metsäketo on vieraillut mm. Helsingin Kaupunginteatterin ja Svenska Teaternin musikaaleissa.