1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Disney ostaa Lucasfilmsin - uusi Tähtien Sota valmisteilla

Lucasfilms valmistelee tällä hetkellä seitsemättä Tähtien Sota -elokuvaa, jonka on tarkoitus ilmestyä vuonna 2015.

viihde
Kuva elokuvasta Tähtien sota IV - Uusi toivo.
Kuva elokuvasta Tähtien sota IV - Uusi toivo.Lucasfilm

Yhdysvaltalainen mediajätti Disney on ilmoittanut ostavansa Tähtien Sota -elokuvat tuottaneen Lucasfilmin. Disney maksaa yrityksestä sen perustajalle George Lucasille reilut 4 miljardia dollaria, eli hieman yli 3,1 miljardia euroa.

Kaupan myötä Lucasfilms siirtyy muun muassa tietokoneanimaatioita tekevän Pixarin ja sarjakuvakustantamon Marvelin seuraan Disneyn omistamana yrityksenä. Darth Vaderin ja Luke Skywalkerin lisäksi Mikki Hiiren seuraan liittyy Indiana Jones.

Lucasfilms valmistelee paraikaa seitsemättä Tähtien Sota -elokuvaa. Uuden Episode 7 -elokuvan on tarkoitus ilmestyä teattereihin vuonna 2015. Tämän jälkeen saagaa on tarkoitus jatkaa vielä ainakin kahdella elokuvalla.

Elokuvasarjan luojan Lucasin on tarkoitus toimia kulisseissa neuvonantajana. Tiedotteessaan Lucas kertoo, että hänen on aika luovuttaa Tähtien Sota _uudelle elokuvantekijäsukupolvelle. Ensimmäinen _Tähtien Sota -elokuva ilmestyi vuonna 1977. Yli 35 vuoden aika scifi-saaga on tuottanut noin 4,4 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi