Hyppää sisältöön

Posiolla paljastunut tuplaäänestys

Posiolla on selvinnyt tapaus, jossa yksi ihminen on äänestänyt kaksi kertaa kunnallisvaaleissa. Noin 20-vuotias äänestäjä oli laittanut numeron lippuun sekä ennakkoon että varsinaisena vaalipäivänä. Kahteen kertaan äänestämisen ei pitäisi olla mahdollista, mutta jostain syystä tietokone hyväksyi äänestäjän toistamiseen.

Kuva: Yle ja Posion kunta

Poliisi tutkii Posiolla tapahtunutta kahteen kertaan äänestämistä vilpillisenä äänestämisenä. Asia siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä.

Posion kunnantalolle marssi maanantaina noin 20-vuotias posiolainen, joka kertoi erehdyksessä äänestäneensä kahteen kertaan. Asia oli havaittu myös keskusvaalilautakunnan vaaliasiakirjojen tarkastuksessa.

Äänestäjä oli kuitenkin oma-aloitteisesti käynyt kertomassa erheensä ennen kuin viranomaiset ehtivät olla häneen yhteydessä.

Posion keskusvaalilautakunnan mukaan kahteen kertaan äänestämisen ei pitäisi olla mahdollista. Vaalipäivän äänestystilanteessa tietokone oli kuitenkin reagoinut äänestyksessä poikkeuksellisesti, mutta oli kuitenkin hyväksynyt saman henkilön toiseen kertaan äänestäjäksi.

.
.