Hyppää sisältöön

Arpa nostaa tai pudottaa Kainuussa

Peräti seitsemässä Kainuun kunnassa viimeisen läpi menevän kunnanvaltuutetun paikka ratkaistaan arpomalla.

Kuntavaalien tarkastuslaskennat on tehty ja kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistavat tulokset keskiviikkoillan kokouksessa.

Suomussalmella viimeisen valtuutetun paikasta kisaavat Vasemmistoliiton Niina Kinnunen ja Olli Seppänen. Puolangalla Vasemmistoliiton viimeinen kunnanvaltuutetun paikka ratkaistaan Anneli Heikkisen ja Anna-Maija Sutisen välillä.

Kaikissa muissa kunnissa viimeisestä valtuustopaikasta kisaavat Keskustan ehdokkaat. Kajaanissa arpa ratkaisee Jukka Poutiaisen ja Maarit Immosen, Ristijärvellä Anu Kemppaisen ja Timo Tervosen, Vaalassa Jenna Leinosen ja Reijo Rasinkankaan ja Kuhmossa Antti Jokelan ja Anneli Kyllösen välillä.

Paltamossa sen sijaan kisassa on mukana kolme Keskustan ehdokasta, joista kaksi saa paikan tulevassa kunnanvaltuustossa ja yksi jää varalle. Paltamon arvonnassa kisaavat Erkki Kemppainen, Markku Nieminen ja Jani Jäppinen.

Lisäksi kuntien keskusvaalilautakunnat arpovat illan kokouksessaan muiden tasaäänissä olevien järjestyksen. Nämä arvonnat eivät vaikuta valtuustoon läpimenneiden listaan.

.
.