Kerava haki yllätyspisteet Forssasta

Ennakkosuosikkina keskiviikkoillan otteluun lähtenyt Forssan Alku taipui kotikentällään Keravalle koriluvuin 80 – 81 (45-48) naisten SM-koriksessa. Alku esitteli kotiyleisölleen uuden jenkkivahvistuksen Secily Rayn.

urheilu
Omat ja vieraat nostavat FoA.n Henna Salomaata lattialta.
Ari Lahti / Yle.

Ottelun alku oli molemmin puolin hermostunutta pelaamista ja ensimmäistä pelitilannekoria saatiin odotella aina yli 3 minuuttia, ennen kuin Keravan Earlysia Marchback onnistui korinteossa. Tätä ennen molemmat joukkueet olivat toki onnistuneet vapaaheittoviivalta, mutta vasta vieraskorin jälkeen pelaaminen vapautui. Tämän jälkeen korisukka heilui tiuhaan ja avauskympin jälkeen kotijoukkue johti niukasti kahdella pisteellä 30-28 .

– Puolustuspelaaminen on yksi meidän kehityskohteemme ja tänään ei kyllä onnistuttu nostamaan omaa tasoamme puolustuspelaamisessa, totesi 25 pistettä heittänyt Henna Salomaa ottelun jälkeen.

Toisella neljänneksellä, Alku esitteli uusimman hankintansa, nro 13 Secily Rayn, joka tuli kentällä 13 peliminuutin kohdalla. Jaksoa kuitenkin hallitsi Kerava, joka parhaimmillaan johti jo viidellä pisteellä. Alku onnistui nousemaan aivan jakson loppuhetkillä iholle, mutta viime sekunnilla vieraiden Rosetta Adzasu nosti kakkosen sisään ja vei vieraat 48-45 taukojohtoon.

Tauko toi säpinää kentälle

Tauon jälkeen otteluun saatiin aimo annos säpinää. Kerava repäisi parissa minuutissa 9 pisteen kaulan, ennen kuin kotijoukkue herasi taistelemaan Henna Salomaan johdolla. Kolme minuuttia ennen kolmannen neljänneksen loppua, kotijoukkue oli noussut jo kahden pisteen päähän ja lopulta viimeiselle tauolle poistuttiin tilanteessa 64-67 vieraille.

– Olimme kaikki aika hermostuneita. Voitto oli tarjolla, mutta itse kyllä hävisimme omaan tekemiseen tämän ottelun, tunnusti Salomaa.

Päätösneljänneksellä kotijoukkue nousi ensi tasoihin ja sitten parin pisteen karkumatkalle. Ottelu näytti ratkeavan kotijoukkueelle, mutta vierasjoukkue syttyi taistelemaan ja muutaman onnistuneen pallonriiston (Adzasu) ansiosta Kerava nousi pisteen johtoon 72-71. Tämän jälkeen vähäinenkin ajatus pelaamisesta kaikkosi kotijoukkueelta ja vieraat onnistuivat pitämään johtonsa lopulta loppuun asti. Lukemin 80 – 81 sarjapisteet matkasivat Keravalle hivenen yllättäen.

Järki ja asenne voittivat koheltamisen

Keravan päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas oli ottelun jälkeen luonnollisesti mielissään sarjapisteistä.

– Tytöt vastasivat huutoon aika mahtavalla tavalla. Tiedämme, että jos pelaamme joukkueena, voimme pärjätä. Tänään voitimme uskomattomalla joukkueasenteella ja työllä. Meillä ei ketään kielletä heittämästä, kun on paikka. Avauspuoliskolla heitto kyllä kulkikin.

Alun päävalmentaja Jari Marjamäki tunnusti rehdisti joukkueensa hävinneen viisaammin pelanneella joukkueelle.

– Parempi joukkue voitti. Kerava oli paljon isommalla sydämellä mukana. Joukkue pelasi myös varmemmin kuin me. Meiltä puuttui järki pelaamisesta ja Kerava käytti tilaisuutensa. Juoksimme kuin päättömät kanat, eikä sillä voi voittaa. Secily Rayn esitys oli positiivinen.