Technopolis: Ammattikoulu kiinnostaa

Technopoliksen Kuopion toimintojen johtaja näkee hyviä puolia ammatti- ja aikuisopiston tilojen sijoittamisessa tiedelaaksoon.

Kuva: Veli-Pekka Hämäläinen

Technopolis pitää Savon koulutuskuntayhtymässä esiin noussutta ajatusta sijoittumisesta Kuopiossa tiedelaaksoon kiinnostavana suunnitelmana myös Technopolikselle.

Technopoliksen Kuopion toimintojen johtajan Hannu Erosen mukaan Technopolis lähtee todennäköisesti mukaan kilpailuun tarjoamaan koulutuskuntayhtymälle tiloja, mikäli yhtymässä päädytään siirtämään Kuopion toimitilat pois Presidentinkadulta. Savon koulutuskuntayhtymällä on jo nyt koulutustiloja muun muassa Biotekniassa.

Erosen mukaan Savilahden kaltaisen opetus- ja yritysalueen synenergiaedut ovat suuret.

- Savilahdessa on jo nyt käytännössä kaikki Itä-Suomen yliopiston Kuopion toiminnot sekä iso osa Savonia-ammattikorkeakoulun toiminnoista. Ammattiopetus sopisi jatkoksi vallan hyvin, Eronen houkuttelee.

Erosen mukaan Technopoliksella on Kuopiossa valmius aloittaa uusia rakennushankkeita nopeasti, jos tarvetta ilmenee. Perjantaina Technopoliksessa juhlitaan Viestikatu 7:n harjannostajaisia. Tammikuun lopussa valmistuvista tiloista 90 prosenttia on vuokrattu.