Valtaosa tulohuipuista vaihtui

Olli-Pekka Kallasvuo tipahti ykköspaikalta jne-osastoon

talous

Suomen suurituloisimpien lista elää melkoisesti verovuodesta toiseen. Esimerkiksi viime vuoden top 20 -listan nimistä vain kolmannes löytyi myös vuoden 2010 eniten tienanneiden top 20-listalta.

Suurin putoaja on Nokialta potkut saanut Olli-Pekka Kallasvuo. Ex-toimitusjohtaja oli vuoden 2010 tulokuningas 8,0 miljoonan euron ansioillaan. Nyt hän on pudonnut ansiotilastojen jne-luokkaan. Kallasvuota ei löydy tuhannen eniten tienanneen listalta.

Kallasvuon kohtalolta on välttynyt seitsemän muuta yritysjohtajaa, jotka keikkuvat nytkin tulotilastojen kärkipäässä. Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta oli 2010 tulokolmonen, nyt kakkonen. Metsäpatruuna Jussi Pesonen UPM:ltä on toista vuotta peräkkäin tulonelosena. Nokian Renkaiden Kim Gran nousi kuusi pykälää viidenneksi ja Metsä Groupin Kari Jordan kolme sijaa kuudenneksi. Fortum-pomo Tapio Kuula singahti kahdeksanneksi toissavuoden 17. sijalta.

Wärtsilän keulilta eläkkeelle siirtynyt Ole Johansson otti viime töikseen komean loikan vuoden 2010 tulokärjen 19. sijalta nyt yhdeksänneksi. Sen sijaan Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh vajosi kymmenenneksi toissavuoen kuudennelta sijalta.