Avalonin pääpaikat jatkossa Oulu ja Helsinki

Kemissä perustettu mainostoimisto Avalon keskittää toimintonsa jatkossa kahteen kasvukeskukseen - Ouluun ja Helsinkiin. Kemin toimisto pysyy, mutta siellä työskentelee jatkossa henkilöstöä vain tarvittaessa.

Avalon Group
Mainostoimisto Avalonin Kemin toimisto Pohjolan Sanomien talossa.
Yle / Antti Heikinmatti

Mainostoimisto Avalonin Kemin konttorin ovea on tulevaisuudessa turha lähteä kolkuttelemaan sopimatta etukäteen. Valtakunnallinen mainostoimisto keskittää tekemisensä Ouluun ja Helsinkiin. Kemiin jää toimisto, jossa ei ole vakituista henkilökuntaa, mutta jossa ollaan tarvittaessa.

- Toimintaa ollaan uudistamassa ja kehittämässä niin, että jatkossa Oulu ja Helsinki muodostavat operatiiviset päätoimipaikat. Mistään toimipaikasta ei kuitenkaan luovuta, Laakso vakuuttaa.

Tällä hetkellä Kemin konttorissa työskentelee viisi henkilöä. Heistä kaksi siirtyy Ouluun, kolmen työsuhde päättyy.

- Palvelemme tietysti tärkeää markkina-aluettamme eli Lappia jopa paremmin kuin ennen. Nyt meillä on toimistot sadan kilometrin välein ja kyse on tässä tietysti myös kustannustehokkuudesta, Jari Laakso sanoo.

Kemiin vaikea saada osaavaa työvoimaa

Tärkeä tekijä Kemin toimiston supistamisen takana on myös se, että ala on nopeassa muutoksessa ja uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti.

- Olemme jo pitemmän aikaa tunnistaneet sen, että uusien osaajien rekrytointi on Kemin toimistolle ollut vaikeampaa kuin Ouluun. Tässä on - niin valitettavaa kuin se onkin - kyse seudun vetovoimasta, Laakso sanoo.

- Erityisesti digitaalisen osaamisen kehittäminen on ollut Kemin toimistolle vaikeaa - riittävän osaavaa henkilöstöä ei vain ole löytynyt Kemiin.

Avalon neuvottelee Kemissä samalla siirtymisestä keskustasta Digipolikseen. Vastaavanlaiset, vakituisesti miehittämättömät toimistot, Avalonilla on muun muassa Lappeenrannassa ja Tampereella. Yrityksessä työskentelee noin 40 henkilöä.