1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Facebookissa poliisi on kaikkien kaveri

Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedottaja ja konstaapeli Mikael Appel on keskiviikkona perustanut työprofiilin Facebookkiin. Kyseessä on yksi keino välittää tietoa ajankohtaisista asioista ja vastata ihmisten kysymyksiin. Mikael Appel lupaa hyväksyä kaikki henkilöt kavereikseen sosiaalisessa mediassa.

poliisi
Konstapel Mikael Appel facebookissa
Facebook

Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedottaja ja konstaapeli Mikael Appel perusti keskiviikkona Facebookkiin työprofiilin. Nyt vuorokauden sisällä kavereita on jo kertynyt lähes 200 ja seuraajiakin on reilu parikymmentä. Määrä kasvaa tasaiseen tahtiin. Appel lupaa hyväksyä kaikki henkilöt kavereikseen. Profiilin tarkoituksen on välittää tietoa ajankohtaisista asioista, neuvoa ihmisiä ja vastata poliisia koskeviin kysymyksiin.

- Toivoimme myös vinkkejä siitä, mitä poliisi tekisi ja missä pitäisi käydä valvomassa, Appel toteaa.

Poliisi liikkuu siellä, missä ihmisetkin

Mikael Appel toivoo, että Facebook toimii vuorovaikutteisena kanavana, jossa häneltä voi kysyä apua. Vaikka profiili on ruotsinkielinen, voi Appelille kirjoittaa myös suomenkielellä. Suomessa poliisi on ollut aktiivinen verkossa jo vuosia, esimerkiksi nuorten suosimassa Irc-galleriassa. Facebookin ensimmäinen poliisin työprofiili perustettiin vuonna 2008 Helsingissä, mutta sen jälkeen moni poliisilaitoksen edustaja on perustanut työprofiilin. Nyt oli Pohjanmaan vuoro.

- Poliisi liikkuu siellä, missä ihmisetkin. Tämä on tehokas keino pitää yhteyttä yhteiskuntaan, Appel kertoo.

Matalampi kynnys ottaa yhteyttä

Appel uskoo, että Facebook laskee ihmisten kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin. Helsingissä Facebookissa olevan poliisin avulla on selvitetty jopa rikoksia. Profiiliaan Appel päivittää työpäivien ohessa. Kiireellisissä tapauksissa suositellaan ottamaan yhteyttä suoraan poliisiin puhelimitse tai käymällä poliisilaitoksella.

- Ei kannata laittaa keskellä yötä viestiä, että nyt on suuri avuntarve, että voitko auttaa. Jos olen silloin kotona nukkumassa, niin apu ei saavu paikalle. Silloin mielellään yhteys esimerkiksi hätäkeskukseen, Appel kertoo.

Lue seuraavaksi