Joensuun Kataja valmistautuu koviin europeleihin

Ensimmäistä kertaa koripallon Eurochallengeen osallistuva Joensuun Kataja yllätti ja kaatoi Turkin joukkueen karsintaotteluissa. Näin ollen joukkue eteni lohkovaiheeseen, jonka pelit käynnistyvät tiistaina.

urheilu
Jukka Toijala
Yle

Joensuun Kataja valmistautuu kovatasoisiin europeleihin. Joukkue teki joensuulaista koripallohistoriaa etenemällä Eurochallenge-sarjan karsinnoista lohkopeleihin.

- Kyllähän se yllätys oli, että kaadettiin turkkilainen pääsarjajoukkue ja pudotettiin heidät sitten tästä lohkovaiheesta, päävalmentaja Jukka Toijala sanoo.

Eurochallenge on Euroopan kolmanneksi arvostetuin koripallon seurajoukkuesarja. Joensuulaiset ovat ensimmäistä kertaa mukana eurokisoissa. Lohkovaiheen pelit käynnistyy kotiottelulla tiistaina.

Hyvällä pelillä me pystymme sen kaatamaan eli missään nimessä se ei ole mahdoton vastustaja.

Jukka Toijala

- Ihan kiva, että saadaan ensimmäinen peli kotiin. Vastassa on Romanian mestari Ploiest, joka on kokenut eurokiertäjä. Hyvällä pelillä me pystymme sen kaatamaan eli missään nimessä se ei ole mahdoton vastustaja. Kova kylläkin, mutta sanoisin, että samaa tasoa kuin turkkilainen joukkue, joka kaadettiin, Toijala pohtii.

Ennen europeliä Kataja kohtaa liigaottelussa Lappeenrannan. Peli on hyvää valmistautumista tulevaa varten.

- Lappeenranta on hyvä porukka ja se on kyllä Suomesta parasta mahdollista valmistautumista mitä voi saada, Juho Nenonen Joensuun Katajasta sanoo.