Sandy käänsi mielipiteen: New Yorkin pormestari Obaman tukijaksi

New Yorkin pormestari arvostaa Barack Obaman ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Michael Bloomberg valittiin aikoinaan virkaan republikaanien ehdokkaana.

Ulkomaat

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg sanoo kannattavansa Barack Obamaa toiselle kaudelle. Bloomberg perusteli päätöstään Obaman työllä ilmastonmuutosta vastaan päiviä sen jälkeen kun hurrikaani Sandy pyyhki New Yorkin yli.

Bloombergin mukaan Obama on ottanut merkittäviä askelia hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä kun taas Mitt Romney on perääntynyt aiemmista kannoistaan, joiden mukaan hän lupasi taistella ilmastonmuutosta vastaan.

- Ilmastomme on muuttumassa, Bloomberg kirjoitti mielipidekirjoituksessa.

- Ja vaikka äärimmäiset sääilmiöt, joita olemme kokeneet New Yorkissa ja muualla maailmassa, saattavat tai saattavat olla olematta sen tulosta, riski on että ne voivat olla -- joten valittujen johtajien tulisi tehdä välittömiä toimia, hän jatkoi.

Myönnytys demokraattien Obaman suuntaan on merkittävä askel Bloombergiltä, joka valittiin New Yorkin pormestariksi republikaanien ehdokkaana. Sittemmin hän on erkaantunut puolueesta. 2008 vaaleissa Bloomberg ei nimennyt ehdokastaan, vuonna 2004 hän kannatti George W. Bushia.

Barack Obama kiitti Bloombergia kunniasta.

Jo aiemmin New Jerseyn kuvernööri Chris Christie, republikaani, kiitti Obamaa nopeasta toiminnasta myrskytuhojen suhteen.

Lähteet: AFP, Reuters