Koe uusi yle.fi

Ateria-automaatti kiinnostaa vähän Loimaalla

Vanhusten ateria-automaatti Loimaalla kaipaa lisää testaajia. Testaus jatkuu vuoden loppuun.

Loimaa
Menumatikin toimitusjohtaja Jukka Penttinen näyttää pakastimesta otetaan ruoka ja laitetaan pakastimen päällä olevaan kiertoilmauuniin.

Loimaalla on ollut mahdollista tilata kotiinsa ateria-automaatti kokeilumielessä. Palvelu on tarkoitettu kotona asuville vanhuksille. Kokeilun piirissä on tällä hetkellä 8 taloutta.

- Olisimme odottaneet vilkkaampaa kiinnostusta ja osallistumista tähän kokeiluun, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Jaakko Kaunisto.

Kokeilu alkoi syyskuussa ja kestää vuoden loppuun. Ateria-automaatti sisältää asiakkaan tilaamat annokset ja lämmittää ne valmiiksi.

- Kokeilun piirissä on ollut noin 10 kotitaloutta. Määrä elää koko ajan. Osa on jo luopunutkin kokeilusta, mutta uusia otetaan rinkiin mukaan, jos on kiinnostusta.

Ateria-automaatti on saanut tähän mennessä kaksijakoista palautetta.

- Toiset pitävät systeemistä, toiset eivät koe sitä omakseen.

Testaajilta hankitun palautteen myötä päätetään, jatkuuko automaattipalvelu Loimaalla vai ei. Loimaan kotihoito lähettää asiakkaille, jotka ovat kokeilleet ateria-automaattia, palautekyselyn. Sen perusteella tehdään päätöksiä, jatkuuko ateria-automaattipalvelu Loimaalla ensi vuonna vai ei.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tampere

Valtion tuki Tampereen monitoimiareenalle varmistui – "Sehän on hieno uutinen"

Egypti

Egyptin media: Ainakin 85 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Luonto

Borneon orangeilla on toivoa