Hyppää sisältöön

Hyväonninen valtuutettu jo toistamiseen arvalla valtuustoon

Alajärveläisellä keskustavaltuutetulla Tapio Höykinpurolla on ilmeisesti hallussaan eräänlainen ennätys. Hän ollut päätynyt kunnallisvaalien äänestystuloksen perusteella kolme kertaa valtuustopaikkojen arvontaan. Kahdesti onni on potkaissut ja hän on päässyt hoitamaan valtuutetun pestiä. Kolmannella kerralla paikka aukesi lopulta kesken valtuustokauden.

Kuva: Yle

Vuoden 2012 Kuntavaalien tarkistuslaskennat saatiin valmiiksi keskiviikkona. Valtuustopaikka arvotaan silloin, kun puoluetoverien äänimäärä on tasan sama tarkastuslaskennan jälkeenkin.

Alajärveleäiselle Tapio Höykinpurolle valtuustopaikka aukesi vasta arvonnan kautta. Tilanne ei ollut uusi, koska hän oli siinä jo kolmatta kertaa. Kokemuksen peusteella Höykinpuro suhtautui arvontaansa rauhallisesti, eikä pitänyt kiirettä tuloksen varmistamisella, vaikka tuttavapiiri kyselikin jännityksen perään. 

- Kylllä tuon kerkiää kuulemaan illallakin myöhemmällä, Höykinpuro kertoo todenneensa.

Kaksi kertaa mies on päätynyt arvonnoissa valtuutetuksi ja jäänyt kerran varasijalle. Tosin varasijaltakin hän nousi myöhemmin varsinaiseksi valtuutetuksi kesken valtuustokauden.

Arpaonni ei seuraa muualle

Valtuustopaikkojen arvonnassa arpaonni on suosinut Tapio Höykinpuroa siis noin 66 prosenttisella varmuudella. Muissa tilanteissa hän ei kerro onnen häntä seuraavan.

- Hyvin harvoin olen missään arvonnassa voittanut. jotain pientä on saattanut ehkä tulla, mutta ei mitään suurempaa, naurahtaa Höykinpuro.

Tämänkään onnekkaan arvonnan johdattelemana  hän ei ryntää esimerkiksi veikkauskioskille lottokuponkia täyttämään.

- Hah hah, ei ole lottoaminen käynyt mielessä. Tuskin siellä olisi sen kummemmin kuin arpaonnea kuin ennenkään.

Arvontaa onnekas valtuutettu pitää oikeana ratkaisuna tasatilanteessa valtuustopaikkojen ratkaisemiseksi. Valtuustotyöhön hän sanoo lähtevänsä samalla asenteella riippumatta siitä, miten valtuutetun paikka on lopulta varmistunut.