Hyppää sisältöön

Roihuava pukki kerää katselijoita

Kekri on muinaissuomalainen sadonkorjuun juhla, jota on vietetty Kajaanissa nykyisessä muodossaan vuodesta 2002. Parhaimmillaan tämä valon juhla on kerännyt jokirantaan yli 4000 katsojaa.

Kajaanissa juhlitaan lauantaina yhdennentoista kerran Kekri-juhlaa. Kajaanijoen rannassa järjestettävässä juhlassa esiintyvät muusikot Juho Hannikainen ja Anttiesko Ronkainen, tanssija-koreografi Kira Riikonen, tanssija Anna Riski-Round ja Kajaanin Tanssin tanssijat sekä sirkustaiteilija Uoti Huotari.

Tanssi-, musiikki-, ja sirkusesitysten lisäksi Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää joen rannassa ohjelmaa lapsille ja mukana on myös kekripukin paimen Kylän Kaisa. Muinaissuomalainen sadonkorjuun juhla huipentuu kekripukin polttamiseen. Sotkamolaisen Tipasojan kyläyhdistyksen rakentama pukki on tehty tänä vuonna oljesta ja kaskirukiista.

Nykyisessä muodossa järjestetty kekri-juhla on kerännyt Kajaaninjoen rantaan parhaimmillaan yli 4000 katsojaa. Tapahtuma alkaa Kajaanin Linnanraunioilla lauantaina kello 18.30.

.
.